Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Erzsébetváros korábbi polgármestere néhány hete lépett ki az MSZP-ből.

Ma közösségi oldalán nagy bejelentést tett a korábbi polgármester. Bejelentette, indul a választásokon független jelöltként Budapest VII. kerületében. Ez boríthat mindent, hiszen a korábbi megállapodás szerint a DK-s Neidermüller Péter a konszenzusos jelölt ebben a kerületben.

Mondhatnánk, hogy itt van a baloldal újabb Puzsér Róbertje, azonban itt egészen más dolog áll a háttérben. Mondjuk úgy, elolvasva Hunvald bejegyzését, nehéz igazságot tenni, egy dolog azonban biztos: valahogy a feleknek meg kell állapodniuk, ha kell előválasztáson.

De hogy mindezt megértsük, olvassuk el Hunvald György bejegyzését:

Múlt héten szerdán elköszöntem attól a szűkebb politikai közösségtől, ahol az elmúlt 26 évben politizáltam. Elmondtam és megindokoltam a döntésemet. Elfogadták és megértették.

Korábban azért tértem vissza a helyi politika fősodrába, mert a velem történtek után rehabilitálódni szerettem volna.
Ez számomra azt jelenti, hogy bármilyen választáson elindulhassak jelöltként. Országgyűlési képviselőjelöltként, polgármesterjelöltként vagy önkormányzati képviselőjelöltként, ez tulajdonképpen mindegy.


Határozott véleményem az, hogy csak a választók tudnak rehabilitálni egy meghurcolt politikust. 


Ezt a lehetőséget azonban a politikai tárgyalások során kizárta néhány ellenzéki párt. Nem arról volt szó, hogy mindenáron polgármesterként szerettem volna megmérettetni magam, hanem azt a lehetőséget is kizárták, hogy képviselőjelöltként induljak. Gyakorlatilag a politikai halálomat akarták elfogadtatni velem.


Tették ezt annak ismeretében (tájékoztattam őket), hogy az év első 5 hónapjában 5000 kerületi választópolgár a képen látható aláíróíveken kérte, hogy induljak független polgármesterként az őszi választásokon. Ezt a számot annak ismeretében kell értékelni, hogy az a polgármesterjelölt, aki 6500 szavazatot kap ősszel, az lesz a polgármester a VII. kerületben!

Hunvald Györgyöt támogató 5 ezer aláírás


Ezzel a támogatással a legesélyesebb jelölt, és hangsúlyozom, nem önjelölt vagyok az ellenzéki oldalon.
Nem hagyhatom cserben azokat, akik aláírásukkal támogattak, ezért hivatalosan bejelentem, hogy az őszi önkormányzati választásokon független polgármesterjelöltként indulok Erzsébetvárosban.


A programomat, amely egy modern, innovatív, zöld program, a következő hetekben bemutatom a kerület lakosainak.
Nincs benne mellébeszélés, egyértelmű és határozott válaszaim vannak az olyan problémákra (pl. bulinegyed), amelyekkel mi, akik itt élünk, nap mint nap szembesülünk.

Kötődésem Erzsébetvároshoz nagyon erős, családom négy generációja a VII. kerületben élt, ahogyan én is itt születtem és itt élek hosszú évtizedek óta. A politikai munkámmal civilként, a kerületi lokálpatriotizmust fogom erősíteni, és felépítek egy olyan civil bázist, amely az itt élőkből meríti az erejét és végzi a munkáját.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: