Minden kiderült: Orbán bizalmasa beismerő vallomást tett


Budapest, 2016. október 28. Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió stúdiójában, ahol interjút ad a 180 perc címû mûsorban 2016. október 28-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Beismerő vallomással felérő nyilatkozatot tett az Akadémiától elvett kutatóhálózat új vezetője, aki üzent kritikusainak is. – írja a legnagyobb szociáldemokrata lap a Népszava.

A lap információi szerint ugyanis Maróth Miklós Orbán Viktor legújabb kegyeltje és helytartója arról beszélt a Magyar Hírlap-nak, hogy mostantól gyakorlatilag egy személyben “Orbán Viktor szabja meg a kutatások irányát”.

Méhkaptárba dugtam a fejemet, kvázi a halálomat kívánják, de ez csak növeli munkakedvemet – mondta kritikusairól Maróth Miklós orientalista, akit csütörtökön neveztek ki az Akadémia alól kiszervezett kutatóhálózat irányítótestületének elnökévé.
Az Orbán Viktort barátjának tartó orientalista szerint: nem állják meg helyüket azok az állítások, hogy a kormány felszántotta volna az Akadémiát (emlékeztetőül: nem csak kutatóhálózatukat, és forrásaik kétharmadát vették el az MTA-tól, de ingatlanállományuk jelentős részét is) hiszen „az MTA áll, ahogy az intézeti hálózat is sértetlen”.
Maróth szerint csak a szerkezeti forma változott meg, ami elég kifinomult megfogalmazása annak, hogy valakitől erővel elvesznek valamit.
A frissen kinevezett vezető szerint attól „nem kell félni, hogy a hatalom belenyúlna az intézeti hálózat munkájába, ám a prioritásokat joga van meghatározni” – következő mondatával pedig gyakorlatilag elismeri, hogy az akadémiai kutatómunkát sosem végző miniszterelnöké lesz a döntő szó:
Orbán Viktor stratégiai tervezéssel foglalkozik, az irányokat szabja meg
Korábban mi is megírtuk, hogy a kutatóhálózat lenyúlása nem csak a tudomány kormányzati elfoglalásának újabb lépése, de a kutatásra szánt európai források felett is mostantól szabadon garázdálkodhatnak az Orbán hű pártkatonák. Így egyszerre tilthatnak be olyan kutatásokat, melyek nem tetszenek a hatalom számára és diszponálhatnak hatalmas pénzek fölött.

Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük