Tiborcz István és Orbán Viktor Fotó: Népszava.hu
A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  
Kivételesen most nem babra megy a játék. Nagyon úgy néz ki, hogy az amerikaiak megelégelték az itthoni piti kis üzelmeket,a  világ csendőre pedig bekeményít.

Az amerikai hatóságok 25 millió dollárra büntették a Microsoftot a szövetségi antikorrupciós törvények megszegéséért. Magyarországi leányvállalatuktól ugyanis két-háromszoros áron vásároltak szoftvereket magyar állami szervek, köztük a NAV is, a háttérben pedig egyértelműen vesztegetés húzódik meg.


Kövess minket facebookon is


A gyanú szerint az ügyletekben szerepe volt Orbán vejének, Tiborcz Istvánnak is, aki ezért egy cégén keresztül több százmillió forint jutalékot kapott. – áll a DK közleményében a tényállítás.

Mindezt a helyzetet szépíti, hogy az amerikai hatóságok által feltárt korrupciós ügyeket átadták a Polt Péter ügyészségének akitől nem várhatunk érdemi vizsgálatot.

Egy szó mint száz a Microsoft korrupciós botránya volt az utolsó csepp az amerikaiak poharában. A Népszava információi szerint ugyanis aMicrosoft-botrány újra címlapra kerülése után néhány héttel augusztus 2-án egy olyan új, kétpárti (demokrata és republikánus) törvényjavaslatot mutattak be az amerikai képviselőházban, amely

lehetővé tenné az Egyesült Államok hatóságainak, hogy korrupt külföldi tisztviselők – így akár magyarok – ellen is büntetőeljárást indítsanak.
“Jelenleg azokat az amerikaiakat lehet bíróság elé állítani, akik a kenőpénzt kifizetik más országokban – ezzel a törvénnyel azonban ügyészeink a kenőpénzeket igénylő külföldi tisztviselőket is célba vehetik.
Egy új, hatékony eszközt adunk az Igazságügyi minisztérium kezébe, hogy az egész világon fel tudja venni a harcot az embereket szegénységbe taszító, a diktátorokat hatalmon tartó kleptokráciák ellen” – nyilatkozta Tom Malinowski demokrata párti képviselő.

A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here