Hadházy Ákos - Fotó: MNO
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Muszáj feljelentenem az ORFK és a NISZ Zrt. szoftverbeszerzéseit…

Muszáj feljelentenem az ORFK és a NISZ Zrt. szoftverbeszerzései. Hiába az amerikai Igazságügy-minisztérium vizsgálata és a MS Magyarország beismerő nyilatkozata, a jelek szerint csak büntetőeljárásban lehet tisztázni, mi is történt valójában. – írja friss közleményében  Dr. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő.

Bár az érintettek kézzel-lábbal tiltakoznak, részletkérdésekre hivatkozva játsszák a sértődöttet, a lényeget valójában elismerték: az Országos Rendőr-főkapitányság és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. szoftverbeszerzései szerepelnek példaként az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma által a Microsoft-ügyben közzétett jelentésben.

Emlékeztetőül: a magyar állami szervek a MS Magyarország segítségével jelentős, több százmilliós kedvezményeket alkudtak ki a Microsoft licencekre, de ezt az összeget nem az adófizetőknek spórolták meg, hanem közvetítő cégek zsebeit tömték ki vele. Utóbbiak aztán ezt a pénzt korrupt kifizetésekre fordították, vagyis politikusok zsebébe vándorolt.

Ma már nem mondhatja senki, hogy nem tudott arról, mi történik, a munka lényegi részét az amerikai igazságügy elvégeztet. Rendelkezésre áll a MS Magyarország vezetésének beismerő nyilatkozata is. Vagdalkozás helyett tisztázni kellene, mi történt pontosan, kiknek a zsebébe vándorolt a kenőpénz! Ennek sajnos az egyetlen lehetséges útja egy Magyarországon lefolytatott büntetőeljárás. Ezért vagyok kénytelen feljelentést tenni a Microsoft-ügyben.

Forrás: MTI OS

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: