Tiborcz István és Orbán Viktor Fotó: Népszava.hu
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Bizony!

A “nem közszereplő”, a sötétséget hozó, a miniszterelnök lányának férje T. István ügyvédi levelekkel zaklatja a független magyar sajtót, ugyanis szerinte nem számít közszereplőnek, így nem lehet leírni a nevét.

Még akkor sem, ha közpénzek sokasága süvít a zsebébe, még akkor sem, ha egyébként gazdasági és egyéb közéleti szereplései miatt bőven közszereplőnek számít, vagyis inkább idézve az idevonatkozó bírósági ítéletet:

„a felperes nem minősül közszereplőnek, személye a miniszterelnök közeli hozzátartozójaként és a gazdasági életben való részvétele, vagyonosodása, a közpénzt és közbeszerzést érdeklő ügyek kapcsán, közérdeklődésre tarthat számot, ezért a közügyeket érintő témákban a felperes tűrési kötelezettségének határai – a közszereplőkhöz hasonló mértékben – tágabbak.”

Mit beszéljünk félre. Arról van szó, hogy a sajtót vegzálja T. István (ha ilyen Kékfény stílusban jobban tetszik a neve, a szentemnek). Ügyvédi felszólítást küldött a 444.hu-nak és a HÍrklikknek is, melyben követeli távolítsák el azokat a cikkeket, amelyben beszámolnak arról, hogy ha Karácsony Gergely főpolgármester lesz bevezeti a Tiborcz-adót.

Persze, amikor közpénzekről van szó nem ennyire szemérmes ez az ifjú, aki mióta a miniszterelnökünk szívébe lopta magát, folyamatosan nyeri a közbeszerzéseket. Munkáját az Európai Unió csalás-elleni hivatala is igen nagy érdeklődéssel fogadta egyébként.

Bátorság elvtársak, bátorság!

Ha a közpénzeket el tudjátok tenni, akkor talán tűrni kellene a kritikát is. Érdekes módon, ha én részt veszek egy tüntetésen, bárki megjelenítheti a nevem, az arcom, de ha sötétségbe borítom fél Magyarországot milliárdokért, vagy külföldi méltóságokkal tárgyalok, akkor nem számítok közszereplőnek.

Sőt, magát az emberi méltóságát. A Hírklikk szerint ugyanis “T. István ügyvédje  a hirklikk.hu-n 2019. június 22. napján megjelent “Tiborcz örülhetne az Új adónak, mivel a börtön rosszabb lenne” című cikkben használt “Tiborcz-adó” kifejezéssel megsértette a baloldali lap T. István emberi méltósághoz, becsülethez és jóhírnévhez, valamint névviseléshez való jogát.”

A Cikk közlésével Önök terjesztették és az olvasóközönség számára megismerhetővé tették a Karácsony Gergely által alkotott Kifejezést, amely olyan negatív értékítéletet tartalmaz, amely ügyfelem becsületét megkérdőjelezi”

-írja az ügyvéd, majd hozzáteszi:

“A Kifejezés ügyfelem nevét a közvélemény felfogásában egyrészt az adózáshoz, mint kellemetlen teherhez, másrészt a jogtalan előnyszerzés szankcionálásához kapcsolta, amely nem felel meg az ítéletalkotás közmegegyezéses szabályainak, mert a kifejezés indokolatlanul bántó, sértő és vádaskodó tartalommal bír. A Kifejezés használata ezért becsületsértő.”

Kérjük, ossza meg ezt a cikket, ha egyetért azzal, hogy le lehet írni a miniszterelnök vejének a nevét!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: