Hungary's Minister of External Economy and Foreign Affairs Peter Szijjarto informs speaks during a press conference about the illegal migration situation into Hungary in Budapest on June 24, 2015. Hungary said Tuesday it has indefinitely suspended the application of a key EU asylum rule in order "protect Hungarian interests", prompting Brussels to seek immediate clarification., Image: 250814010, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, AFP
Megosztom másokkal is:
  •  

Szijjártó Péter egy washingtoni konferencián a jogállamiság után érdeklődő kérdésre az alábbiakat válaszolta: „Amikor támadnak bennünket, mindig azt mondom: említsenek akár egyetlen konkrét példát is! Bármilyen kormányról is legyen szó, ha megsértené a demokratikus normákat, nem választanák meg háromszor is.”

Segítsünk szegény Szijjártónak! Itt van például az oroszországi mintademokrácia, ahol az Egységes Oroszország pártja zsinórban négyszer nyert választásokat (2003; 2007; 2011; 2016.).

Úgyhogy a három győztes választás még nem abszolút nyerő. Az Egységes Oroszország befogásához a választási csalások területén további erőfeszítéseket kell tennie a magyar demokráciának, s a későbbiekben szükség lesz tapasztalt és demokratikus orosz számítógépes szakemberek vendégmunkájára is. – Írja Gábor György vallásfilozófus.

Vagy ott van ugye a török demokrácia is, amelyik ugyan nem teljesen EU kompatibilis, viszont Erdogan- t is legalább háromszor megválasztották…

 


Megosztom másokkal is:
  •