Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Azt gondolom, hogy megérett a világ a pusztulásra.

Kenderesi Tamás olimpiai bronzérmes magyar sportolót szexuális zaklatással vádolják a Dél-Koreai hatóságok. A kvangdzsui vizes világbajnokságon részt vevő Kenderesit vasárnap hajnalban állították elő és hallgatták ki egy helyi éjszakai bárban történt esetről – mondta a kvangdzsui rendőrség illetékese a Reuters brit hírügynökségnek.

A Yonhap hírügynökség szerint egy 18 éves nő hívta a rendőrséget. A magyar csapat illetékese megerősítette, hogy Kenderesit kihallgatták, majd szabadon engedték és visszatért az sportolók falujába.

A magyar sportoló állítása szerint egyébként a szexuális zaklatás kimerült annyiban, hogy valóban megfogta egy helyi illetőségű hölgy fenekét. Bár tény, nem túl illendő dolog mindez, azonban ha valóban csak ennyi történt, érthetetlen, hogy a koreai hatóságok miért

tiltották meg, hogy Kenderesi elhagyja az országot.

A dél-koreai rendőrség ugyanis megtiltotta, hogy Kenderesi Tamás elhagyja az országot, mert vizsgálat indult az olimpiai bronzérmes ellen szexuális zaklatás ügyében – jelentették be a helyi hatóságok.

“Meggondolatlan mozdulatot tettem” – fogalmazott a koreai vizes-vb utolsó éjszakáján egy szórakozóhelyen letartóztatott olimpiai bronzérmes úszó.

A Magyar Úszó Szövetség vasárnap délután közzétette Kenderesi Tamás nyilatkozatát az üggyel kapcsolatban, amit alább változtatás nélkül közlünk.

“Szombat éjszaka egy szórakozóhelyen a mellékhelyiségből visszafelé haladva a táncparkett felé hozzáértem egy ott dolgozó, koreai táncoslány fenekéhez. Meg sem álltam mögötte, egyetlen, talán meggondolatlan mozdulatot tettem, ami miatt az érintett lány komolyan megharagudott, és feljelentést tett ellenem. Megértve a helyzet komolyságát teljes együttműködést tanúsítottam mindvégig.

A rendőrségen közölték, hogy az esetről a biztonsági kamera felvétele rendelkezésükre áll, igaz, ezt nekem nem mutatták meg. Ezek alapján őszintén bízom abban, hogy igazolást nyernek a szavaim. Úgy gondolom, nem követtem el semmilyen súlyos vétséget, azt viszont meg kell értenem, hogy megsértettem bizonyos erkölcsi normákat, amely a helyi értékrend alapját képezik.

A történteket sajnálom, a koreai lánytól szeretnék elnézést kérni, amennyiben valóban megbántottam, de a szexuális zaklatás vádját teljes mértékben visszautasítom.”

A 22 éves Kenderesi 200 méter pillangón nyolcadik lett szerdán.

A szervezők nem nyilatkoztak az ügyről, mondván az magánügy, nem érinti a versenyt.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: