Egy kérdéssel romba döntötte Orbán tusványosi mesevilágát Vásárhelyi Mária


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  • 1.6K

Egyszerre szánalmas és szégyen, ami ott történik az utóbbi években!

“Ezt éppen egy éve írtam, “Tusványos” idején:
Azt talán mondanom sem kell, hogy a Bálványosi Nyári Szabadegyetem – a mai Tusványosi Szabadegyetem elődje – ugyancsak a Soros Alapítvány nagyvonalú támogatásával indult 1990-ben és még éveken keresztül az Alapítvány támogatta megrendezését.

A rendezvény ötlete egy angol újságíró fejében született meg, és ezt néhány fiatal fideszes és erdélyi magyar politikus karolta fel. A Szabadegyetem eredeti célja a határon átnyúló együttműködés, a román–magyar párbeszéd és a kulturált magyar–magyar politikai eszmecsere elősegítése volt. A támogatásért a Fidesz kisebbségi kérdésekkel foglalkozó szakértői csoportja fordult az Alapítványhoz, amely ezt rendre meg is ítélte a rendezőknek, mivel fontosnak találta, hogy létrejöjjön és hagyománnyá váljon a párbeszédnek ez a fóruma.Az első rendezvényen többek között Litván György, Radnóti Sándor és Lengyel László előadásait hallgathatta meg a közönség. A Szabadegyetem életre hívását a román politikai elit és a sajtó nagy része a kezdetektől rossz szemmel nézte, a korabeli – nem csekély számú – szélsőjobboldali orgánum pedig az első perctől élesen támadta.

A résztvevőket – elsősorban a Fidesz politikusait – kizárólag Soros-ügynökökként, Soros-bérencekként, magát a rendezvényt a nemzetellenes liberális összeesküvők találkozójaként emlegették, amely fenyegeti Románia biztonságát és szuverenitását. Az első évben az előadások az “Átmenet a diktatúrából a demokráciába” témakörét elemezték, most 29 évvel később az “Átmenet a demokráciából a diktatúrába” tematikát javasolnám. Erről a kérdésről igazán sokoldalú és kiterjedt tapasztalatokkal rendelkeznek a fideszes fejtágítóvá züllesztett “szabadegyetem” mai előadói.” – írja Vásárhelyi Mária a közösségi oldalán.

 

 


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  • 1.6K
  • 1.6K
    Shares

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük