iskola - Fotó: brookings.edu
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az Orbán-kormány 2010 óta minden lehetséges eszközt bevetett azért, hogy gyermekeink ne juthassanak korszerű, minőségi oktatáshoz.

Az évről évre növekvő pedagógushiány sem ébresztette rá a felelős vezetőket arra, hogy az elvárt anyagi és erkölcsi elismerés híján ez a folyamat már magát az oktatás létét is veszélyezteti. Sőt!

Az intézményvezetői kar karcsúsodása, a szakszerű vezetésre alkalmas pedagógusok hiánya miatt most Kásler miniszter és Bódis államtitkár minimalizálni akarja azokat a feltételeket, amelyek évtizedek óta az iskolaigazgatói pályázat alapkövetelményei voltak: csökkentik az elvárt szakmai gyakorlati éveket és már nem lesz feltétel a vezetői továbbképzés sem.

Ezzel nemcsak elismerik, hogy óriási a humánerőforrás hiány az oktatásban, de végleg ellehetetlenítik az iskolák megmaradt szakmai hitelét és a minőségi oktatás alapvető személyi feltételeit is.

Ide jutottunk. Innen már tényleg csak egy lépésre vagyunk attól, hogy a polgármester képesítés nélküli, mindössze érettségivel rendelkező rokona is iskolaigazgató lehessen.

Pedig lenne megoldás: végre megfelelő feltételek mellett, nem diszkriminatív módon kellene foglalkoztatni a nyugdíjas pedagógusokat, és a mindenkori minimálbérhez kellene kötni a pedagógusok vetítési alapját.

MSZP

Bővebb információ: Kunhalmi Ágnes, a Kulturális bizottság alelnöke

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: