Elképesztő lépésre készül a kormány – Ez már nem játék! Gyermekeink jövője a tét!


iskola - Fotó: brookings.edu
Tégy a kormánypropaganda ellen:
  • 453

Az Orbán-kormány 2010 óta minden lehetséges eszközt bevetett azért, hogy gyermekeink ne juthassanak korszerű, minőségi oktatáshoz.

Az évről évre növekvő pedagógushiány sem ébresztette rá a felelős vezetőket arra, hogy az elvárt anyagi és erkölcsi elismerés híján ez a folyamat már magát az oktatás létét is veszélyezteti. Sőt!

Az intézményvezetői kar karcsúsodása, a szakszerű vezetésre alkalmas pedagógusok hiánya miatt most Kásler miniszter és Bódis államtitkár minimalizálni akarja azokat a feltételeket, amelyek évtizedek óta az iskolaigazgatói pályázat alapkövetelményei voltak: csökkentik az elvárt szakmai gyakorlati éveket és már nem lesz feltétel a vezetői továbbképzés sem.Ezzel nemcsak elismerik, hogy óriási a humánerőforrás hiány az oktatásban, de végleg ellehetetlenítik az iskolák megmaradt szakmai hitelét és a minőségi oktatás alapvető személyi feltételeit is.

Ide jutottunk. Innen már tényleg csak egy lépésre vagyunk attól, hogy a polgármester képesítés nélküli, mindössze érettségivel rendelkező rokona is iskolaigazgató lehessen.

Pedig lenne megoldás: végre megfelelő feltételek mellett, nem diszkriminatív módon kellene foglalkoztatni a nyugdíjas pedagógusokat, és a mindenkori minimálbérhez kellene kötni a pedagógusok vetítési alapját.

MSZP

Bővebb információ: Kunhalmi Ágnes, a Kulturális bizottság alelnöke
 


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  • 453
  • 453
    Shares

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük