Kiderült mennyi pénzért vetítették a fiataloknak az agymosó Orbán reklámfilmet


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Módszeres történelemhamisítás zajlik, több száz millióért.

Nyári fesztiválokon vetítették azt a Terror Háza múzeum által készített propagandafilmet, amely a rendszerváltás 30. évfordulóját volna hivatott propagálni, azonban az egészből nem lett más, mint egy Orbánt istenítő propagandafilm.

A film koncepciója alapján, gyakorlatilag egy személyben Orbán Viktor váltott rendszert és zavarta haza az orosz csapatokat. Mondanom sem kell, mi picit máshogy emlékszünk minderre. Bár tény, Nagy Imre újratemetésén hatásos beszédet mondott Orbán, azonban ez a beszéde a valódi rendszerváltás folyamatában csak egy apró betűs lábjegyzet.

De mit is várhatnánk a Schmidt Mária által vezetett Terror Háza múzeumtól.

Ez a múzeum, valahogyan mindig furcsán értelmezi a történelmet. Valahogy kevéssé a tények, sokkal inkább a mostani kurzus szája ízéhez alakított történelmi csúsztatások jellemzik a múzeum fő tevékenységét.

Hatalmas botrány lett

Több fellépő is lemondta a szereplését a Volt fesztiválon, amikor a nagy színpadon ezt a propagandafilmet vetítették a szervezők. Végül maguk a szervezők is csak a felelősséget tologatták a dologban és nagyrészt elhatárolódtak a filmtől.

Most viszont kiderült, hogy mennyi pénzt fizettek a botrányfilmért a mi adóforintjainkból. Csak a Sziget fesztivál részére 208 millió forintot fizettek ki a Terror Háza múzeum munkatársai a propagandafilm levetítéséért.

 


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük