European Ceremony of Honour for Dr. Helmut KOHL - Arribal of Nicolas SARKOZY, former President of the French Republic, on the left, and Viktor ORBÁN, Hungarian Prime Minister, on the right
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Milliárdok mentek el a semmire.

Emlékszünk a Stop Soros törvénycsomagra, melyet Orbánék a migráció megállítására eszeltek ki? A javaslat lényege a következő lett volna: a bevándorlást támogató – a kormány szerint Soros György által finanszírozott szervezeteket a kormány új különadóval sújtotta volna.

Még egy több milliárdos óriásplakát kampánya is volt ennek a csodafegyvernek, ami úgy futott zátonyra, mint Orbán összes európai terve, ugyanis a bevezetése óta egyetlen egy fillér különadót sem szedett be a kormány.

Nincs a világon még egy olyan adónem, amely egy éves fennállása alatt egyetlen fillér bevételt sem hozott. Igaz, olyan se, amelyet kifejezetten politikai céllal, mondhatni, azért vezettek be, hogy legyen.

A kormánypropagandában csak Soros-adóként emlegetett bevándorlási különadónak van nyomtatványa és bevallási határideje, mint egy “rendes” köztehernek, a bevezetése óta csak az nem derült ki még, hogy pontosan kinek, és mi után kell fizetnie.

Igaz, a különadóról már bevezetése előtt tudni lehetett, hogy sokkal inkább politikai termék, mint a költségvetés bevételeinek növelésre kiötlött közteher: a kormány egyértelműen a migránsellenes hozzáállás erősítése, az ezzel kapcsolatos kommunikáció fenntartása, nem utolsósorban pedig a menekülteket segítő civilek megbüntetése érdekében találta ki – eredetileg még a szintén közjogi nonszensznek számító Stop Sorosrészeként, majd brüsszeli és egyéb aggályok nyomán végül az adótörvényekbe ágyazva.

HVG/BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: