Janos Ader, the President of Hungary, during the press conference with the participation of the four Presidents of Visegrad Group in Rzeszow's Grand Hotel. On Saturday, 15 October 2016, in Rzeszow (Pologne), Image: 302908958, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: Profimedia, SIPA USA
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Áder Jánost is megkereste az a jótékony televízió-szerelő, aki arról lett híres miszerint használt vagy leselejtezett készülékeket javít meg és adományoz ezután a kórházaknak, ezzel rengeteg javítva a betegek kórházi helyzetén.

A köztársasági elnök nem tudott segíteni, pedig nevetségesen kevés támogatást kért a jótékony tevékenységéhez.  Ellenbacher Attila azt is elmondta az ATV Egyenes Beszéd műsorában, hogy állami szervezetektől eddig semmi  segítséget nem kapott.

Levelet írt a köztársasági elnöknek a jótékony televízió-szerelő, aki azzal lopta be magát sokak szívébe, hogy már leselejtezett készülékeket javít meg és adományozza oda például kórházaknak.

A levelezés azonban mégsem úgy sült el, ahogyan azt Ellenbacher Attila remélte. Mint mesélte, támogatókat keresett, így jött az ötlet, hogy levelet írjon Áder Jánosnak, hiszen az Alaptörvényben is benne van a környezet védelme, és ők is ezzel foglalkoznak, amikor veszélyes hulladékként nyilvántartott készülékekkel foglalkozik.

Az első levélre jött válasz, amelyben leírta a köztársasági elnök, hogy köszöni munkáját és írjon nekik, ha úgy véli, tudnak neki segíteni. Ellenbacher Attila ekkor küldött egy adománykérő levelet, a válasz ugyanakkor nem volt örömteli: ebben a levélben ugyanis már arra hivatkoztak, hogy ebben a témakörben nem lehet szó adományozásról.

A szakember nem tagadta, hogy csalódott, kiváltképp, ha a korábbi évek alatt olyan támogatott programokat talált, mint kulturális rendezvények vagy bornapok. Azt sem titkolta Ellenbacher Attila, hogy hárommillió forintot kért, ami szerinte sok dologra elég lett volna: a képcsöves TV-k felújítását nagyjából egy év alatt biztosította volna az összeg, mint ahogyan a mellette lévő egyéb célokat is.

A szakember arról is beszélt, hogy alapítványuk létszáma korlátozott, kérdésre válaszolva pedig hozzátette: munkáját az állami szervezetek eddig nem, de olyan eset is akadt már, amikor félmillió forint értékben vitt LCD televíziókat, de még egy köszönőlevelet sem kapott.

A propaganda-média nem fog beszámolni arról, hogy Fideszék milliárdokat tapsolnak el, mindenféle látszat dolgokra, de amikor van egy valódi civil kezdeményezés, ami tényleg javíthat a betegek kórházi helyzetén még 3 millió forintjuk sincsen.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: