Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Demokratikus Koalíció közleményben tudatta azt az információt, ami nem csak egy újabb sunyi aljasság, de végletesen le is leplezi az Orbán-kormányt.

A Fidesz úgy módosított egy Btk.-t érintő törvényt, hogy nehezebb legyen bizonyítani, ha valaki bűnszervezetben követ el súlyos bűncselekményeket – írja a Népszava.

A módosítás egy Simonka György fideszes országgyűlési képviselőnek dobott mentőőv, hiszen a képviselőt éppen bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással gyanúsítják.

Ezt a törvénymódosítás miatt mostantól jóval nehezebb lesz bizonyítani.

A Demokratikus Koalíció szerint pontosan ilyen az, amikor bűnözők hozzák a törvényeket; varjú a varjúnak nem vájja ki a szemét. A DK szerint azonban nincs az a törvénymódosítás, amely megóvhatná a Fidesz nevű bűnszervezet tagjait a bukásuk utáni felelősségre vonástól.

Lehet bűnözőket mentegetni, meg lehet nehezíteni a Simonka Györgyhöz hasonló gazemberek bebörtönzését, de az Orbán-rendszer bukása után el fog jönni az igazság órája, amikor a Fidesz nevű bűnszervezetnek is el kell majd számolnia.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: