2018. február 20. Karácsony Gergely interjú. Zugló polgármestere. Fotó: Tóth Gergő
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Karácsony Gergelynek hatalmas érdemei vannak abban, hogy Budapest IX. kerületében még mindig nem jelentettek be az ellenzéki pártok közös polgármester-jelöltet. Bár a pártok helyi szervezetei, tehát az MSZP, DK, Párbeszéd, Momentum és a Jobbik viszonylag hamar egyetértett a független képviselő Jancsó Andrea személyében, ám Karácsony Baranyi Krisztinát szerette volna közös-jelöltként látni. Elérte, hogy előválasztás lesz a kerületben, ám minden jel szerint rossz lóra tett. – számol be minderről a HírHugó.

Az ellenzéki blog értesülése szerint bár Baranyi Krisztina hűségesen számíthatott Karácsony Gergely támogatására, mostani lépésével finoman szólva is hátba szúrta addigi szövetségesét, ugyanis ellenlábasával Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölttel állapodott meg Baranyi.

Sőt a Sétáló Budapest aktivistái is segítik majd Baranyit, a ferencvárosi polgármester-jelölt pedig vállalta, hogy népszerűsíti Puzsér Róbert programját. A korábbi tévés megmondó ember, amúgy a legnépszerűtlenebb főpolgármester -jelölt, sokan vélekednek úgy hogy jelöltsége kifejezetten a Fidesz érdekeit szolgálja.

Ezt a vélekedést alátámasztja az is, hogy Puzsér kampányának hangsúlyos eleme, hogy Karácsony Gergelyt és az őt támogató pártokat folyamatosan rombolja. Ebben hasonlít is új szövetségeséhez Baranyi Krisztinához, aki előszeretettel támad szintén ellenzéki politikusokat.

Egy ferencvárosi ügyekre rálátó informátorunk szerint nincs ebben semmi meglepő, hiszen Baranyi úgy váltogatja szövetségeseit mint, más a fehérneműjét, ahogy éppen az érdeke kívánja. Nem véletlen, hogy egyetlen helyi ellenzéki képviselő sem támogatja őt polgármesternek.

Mindenesetre Ferencvárosban Baranyi Krisztina és az MSZP, DK, Momentum, Párbeszéd, Jobbik helyi szervezete által támogatott Jancsó Andrea közül, hogy ki lesz a fideszes polgármester kihívója előválasztáson dől majd el, ami előreláthatólag augusztus első hetében rendeznek majd meg. – írja a HírHugó.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: