Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szűkszavú, de határozott közleményt adott ki az ügyben az MSZP.

Mint írják a közleményükben: ” Az MSZP Országos Etikai és Egyeztető Bizottsága 2019. július 15-én Szanyi Tibort visszahívta alelnöki tisztségéből. A döntés jogerős.”

Az etikai eljárást az MSZP Országos Elnöksége kezdte a párt alelnöke ellen. Mint elmondták korábban: célunk továbbra is az, hogy az önkormányzati választások során minél több település kiszabaduljon a Fidesz fogságából.

Ezt a célt minden olyan cselekmény veszélyezteti, amely a közösségük egységének megbontására irányul.

Ezért az európai parlamenti és a budapesti előválasztási kampány időszakában tanúsított, a párt megítélését nyilatkozataival, cselekedeteivel hátrányosan befolyásoló magatartása miatt Szanyi Tibor és Fekete Zoltán Pest megyei elnök tagsági viszonyát az Országos Elnökség – az Alapszabály vonatkozó részeit alkalmazva, egyhangú döntéssel – az Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsa előtt most meginduló fegyelmi eljárás időtartamára felfüggesztette

Az etikai bizottság korábban enyhébb ítéletet hozott Szanyi Tiborral szemben – megrovásban részesítette, ám sajtóhírek szerint az elnökség súlyosbításét fellebbezett.

Szanyi Tibor – aki 2018 óta volt alelnök – múlt héten a Munkások Újságjában is azt mondta a pártvezetésről:„”a mai vezetői magatartás csupán a még elérhető egy-két önkormányzati pozíció bezsákolására, illetve a még meglévő maradék pártvagyonra koncentrál”. A politikus közben már bejelentette, Bal Blokk néven új mozgalmat indít.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: