2017. november 23. Gyurcsány Ferenc, Demokratikus Koalíció Párt elnöke. Interjú. Fotó: Szalmás Péter
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Vegyük vissza elsikkasztott jogainkat!
Szavazzanak: http://bit.ly/VonderLeyen

Ursula von der Leyen jelölése, illetve annak támogatása vagy ellenzése az Európai Bizottság élére, komoly fejtörést okoz sokaknak. Nekünk is. Ezért sincs még döntés nálunk a DK-ban sem, hogy miként szavazzunk jövő kedden. Folynak a megbeszélések és a viták a DK elnökségében.

Von der Leyen igazi európai politikus. Ezerszer hallhatták, hogy kiáll az Európai Egyesült Államok eszménye mellett, hogy menekültet fogadott be saját házába, hogy elkötelezettje a jogállami, demokratikus berendezkedésnek, de nem folytatom. Ezt már tudják. És nyilvánvaló, hogy mindezek szemben állnak mindazzal, amit a magyar kormányfő képvisel és mindazzal, ami tönkreteszi hazánkat. Ez alapján von der Leyent támogatni kellene.

Persze igaz, hogy minden mérsékelt politikus ezt gondolja Európában, függetlenül attól, hogy jobb- vagy baloldali, hogy francia vagy német.

Von der Leyen meghallgatása ugyanakkor csalódást keltő volt. Leginkább azt mondanám, hogy elegánsan ugyan, de semmire nem válaszolt. Mit tenne a jogállami sérelmek miatt Magyarországgal vagy Lengyelországgal? Milyen konkrét lépéseket tenne az erősebb Európáért? Milyen intézkedéseket tenne, hogy megszűnjön a szociális szakadék Európa nyugati és keleti fele között?

A jelölt valójában semmit nem mondott. Arról sem, hogy miről beszélt a magyar kormányfővel.

Megszavazni vagy sem? – ez itt a kérdés.

Megállítani az elnökválasztási folyamatot pár hónapra, kikényszeríteni egy új jelölést, vagy engedni, hogy egy jó ízlésű, de egyelőre nem mindenben meggyőzőnek tűnő politikus legyen az elnök.

Ezek a döntések nem feketék és fehérek. És nem baj, ha ezekről a dillemákról tudnak a magyar választók is.

Az meg még jobb, ha a DK döntését befolyásolhatják.

Ezért miközben mi folytatjuk magunk közt a vitát, online szavazást is indítunk. Ön támogatja von der Leyen megválasztását vagy sem. Szavazzon! Véleménye fontos számunkra.

Legkésőbb hétfőn dönteni kell.

És dönteni is fogunk. Önök vasárnap éjfélig szavazhatnak.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: