2017. november 23. Gyurcsány Ferenc, Demokratikus Koalíció Párt elnöke. Interjú. Fotó: Szalmás Péter
Megosztom másokkal is:
  •  

Vegyük vissza elsikkasztott jogainkat!
Szavazzanak: http://bit.ly/VonderLeyen

Ursula von der Leyen jelölése, illetve annak támogatása vagy ellenzése az Európai Bizottság élére, komoly fejtörést okoz sokaknak. Nekünk is. Ezért sincs még döntés nálunk a DK-ban sem, hogy miként szavazzunk jövő kedden. Folynak a megbeszélések és a viták a DK elnökségében.

Von der Leyen igazi európai politikus. Ezerszer hallhatták, hogy kiáll az Európai Egyesült Államok eszménye mellett, hogy menekültet fogadott be saját házába, hogy elkötelezettje a jogállami, demokratikus berendezkedésnek, de nem folytatom. Ezt már tudják. És nyilvánvaló, hogy mindezek szemben állnak mindazzal, amit a magyar kormányfő képvisel és mindazzal, ami tönkreteszi hazánkat. Ez alapján von der Leyent támogatni kellene.

Persze igaz, hogy minden mérsékelt politikus ezt gondolja Európában, függetlenül attól, hogy jobb- vagy baloldali, hogy francia vagy német.

Von der Leyen meghallgatása ugyanakkor csalódást keltő volt. Leginkább azt mondanám, hogy elegánsan ugyan, de semmire nem válaszolt. Mit tenne a jogállami sérelmek miatt Magyarországgal vagy Lengyelországgal? Milyen konkrét lépéseket tenne az erősebb Európáért? Milyen intézkedéseket tenne, hogy megszűnjön a szociális szakadék Európa nyugati és keleti fele között?

A jelölt valójában semmit nem mondott. Arról sem, hogy miről beszélt a magyar kormányfővel.

Megszavazni vagy sem? – ez itt a kérdés.

Megállítani az elnökválasztási folyamatot pár hónapra, kikényszeríteni egy új jelölést, vagy engedni, hogy egy jó ízlésű, de egyelőre nem mindenben meggyőzőnek tűnő politikus legyen az elnök.

Ezek a döntések nem feketék és fehérek. És nem baj, ha ezekről a dillemákról tudnak a magyar választók is.

Az meg még jobb, ha a DK döntését befolyásolhatják.

Ezért miközben mi folytatjuk magunk közt a vitát, online szavazást is indítunk. Ön támogatja von der Leyen megválasztását vagy sem. Szavazzon! Véleménye fontos számunkra.

Legkésőbb hétfőn dönteni kell.

És dönteni is fogunk. Önök vasárnap éjfélig szavazhatnak.

 


Megosztom másokkal is:
  •  

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --