Fotó: JUNO Investing
Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Bővítené a Nemzeti Bank javaslata az élelmiszeradóval vagy másik nevén “chipsadóval” érintett termékek körét…

Az igen tetemest, kb. 20 százalékos extra adóval sújtanák többek között a virslit, a bacont, a cukrászsüteményeket és tovább emelnék a rövid italok és a cigaretta árát is.

A HVG vette észre, hogy a Nemzeti Bank bővítené a népegészségügyi termékadóval, ismertebb nevén a chipsadóval sújtott élelmiszerek körét. A megszorító javaslat abban a 330 pontos ígéretcsomagban van elrejtve, melyet Matolcsy György, a Fidesz-közeli jegybank elnök jelentett be és mellyel szerinte túl fogjuk szárnyalni Ausztriát.Ha Matolcsy az osztrákok lehagyását úgy értette, hogy az élelmiszer árak drágábba lesznek Magyarországon, mint Ausztriában akkor “remek” lépés az élelmiszeradó bővítése. Azonban a Hús Terméktanács szerint az emelés nemcsak a vásárlókat, hanem a gyártókat is érzékenyen érintené. Ők ugyanis éppen az árcsökkentésért lobbiznak: a 27 százalékos áfa 5 százalékra mérsékléséért.

A virsli az egyik legnépszerűbb hazai húskészítmény. A Terméktanács éppen azon dolgozik, hogy csökkenjen az ára, legalább az áfa mérséklésén keresztül.

„Mi pontosan azért harcolunk, hogy a fogyasztónak ne kelljen a 27%-s áfát a termék árában megfizetni. Tehát a legkisebb további adónövekedés, én úgy gondolom, hogy nagyon súlyosan érinti az ágazatot” – mondta Menczel Lászlóné, a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács titkára.

Fogytán a pénz. Még jó, hogy nem szoci kormány van, mert akkor azt hinnénk, hogy ez megszorítás.

Forrás: HVG / HírHugó / BalraMagyar
 


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here