Megtaláltuk az idei Pride legjobb fotóját – szétalázták a KDNP-t, de a szélsőjobbot is


23. Budapest Pride 2018.07.07.
Tégy a kormánypropaganda ellen:
  • 317

Idén is megszervezésre került a Pride.

Az LMBTQIA+ közösség legnagyobb magyarországi menetének története 1993-ban indult I. Magyar Meleg és Leszbikus Filmfesztivál néven. Az évek során több változatban hivatkoztak rá, például Budapesti Meleg Kulturális Fesztivál, Meleg és Leszbikus Kulturális Fesztivál, Meleg és Leszbikus Fesztivál néven is.A felvonulás mindig is a politika középpontjában volt. Több ízben zavarták meg szélsőjobboldali ellentüntetők a menetet, míg a jobboldali kurzus folyamatosan megvetéssel és mély lenézéssel szemlélte a felvonulók egyenlő jogért való kiállását.

Nem csoda hát, hogy a felvonulók is gyakran visznek magukkal politikai célzatú transzparenseket. A korábbi évekkel ellentétben idén azonban nem volt kordonokkal és rendőr-sorfalakkal a rendezvény, hanem idén első ízben az ellentüntetőket kordonozta körbe a hatóság – így egy meglepő, békés rendezvény volt a mai.

A főszerep azonban ismét a politikáé volt. Több párt és civil mozgalom is részt vett a rendezvényen és biztosította támogatásáról az egyenlő jogokért demonstrálókat.

De a résztvevők is több politikai transzparenst vittek magukkal, amiből megmutatjuk a két kedvencünket:

Tégy a kormánypropaganda ellen:
  • 317
  • 317
    Shares

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük