Hatalmas a botrány Szegeden – új bejelentést tett a DK


A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  • 459

Hatalmas botrány rázta meg az ellenzéki világot, amikor kiderült, hogy a DK kimarad a szegedi ellenzéki megállapodásból és akár saját polgármestert indít az szegedi sikerpolgármester Botka László ellen.

Az ok ugyanaz, mint szinte mindenhol, ahol a DK felrúgta az ellenzéki megállapodást. Az EP választások eredményére hivatkozva a fejükbe szállt a dicsőség a DK-soknak. Nem azzal van a baj, hogy többet szeretnének, de a helyek és pozíciók helyett sokkal fontosabb lenne a Fidesz legyőzése, ami lassan már csak másodlagos cél, bizonyos helyeken.

Pénteken jelentették be, hogy Szegeden is összefogott az ellenzék az őszi önkormányzati választásokra. Közös polgármester-jelölt – az MSZP-s Botka László jelenlegi polgármester – és mind a 20 városi választókörzetben közös jelölt fog indulni a fideszessel szemben.

Az összefogásban az MSZP, a Jobbik, a Momentum, a Párbeszéd és az LMP vesz részt, a DK viszont nem.

A 168 óra információi szerint a szegedi DK-nak Botka László MSZP-s polgármester stábja felajánlotta, hogy négy egyéni körzetben indíthatnak jelöltet, de ők olyan körzetet is akartak ahol az MSZP több cikluson át sikeres aspiránst indított és mindig nyert is. Ez szított feszültséget a két fél között. 2014-ben 15 választókörzetben nyert MSZP-s jelölt.

Visszakozik a DK?

A DK központja közleményben fújt visszavonulót. Mint írják: Régóta húzódó tárgyalások vannak arról, hogy Szegedet hogyan lehet az Orbán-rendszerrel szembeni ellenzék városának megtartani. Ezek a tárgyalások bölcsességet és kompromisszumkészséget igényelnek.

Két célunk van. A város maradjon a demokraták kezén, illetve Szeged sokszínű, demokrata lakossága kellő súllyal hallathassa szavát a közgyűlésben. A Demokratikus Koalíció arra törekszik, hogy megállapodásra jussunk. Ehhez minden bizonnyal minden félnek kellő önmérsékletre, nagyvonalúságra van szüksége. Mi ezt fogjuk gyakorolni.


A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  • 459
  • 459
    Shares

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük