Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nem túlzó a cím. Sajnos tényleg sohasem találná ki, hogy kit választott a párt.

Gyakorlatilag vége az LMP sztorinak. A párt történelmi vereséget szenvedett a 2019-es EP választásokon. Éppen hogy megugrották a 2%-ot így szinte biztos, hogy a párt egyenesen menetel a süllyesztőbe.

Rengeteg okot fel lehetne sorolni az LMP lejtmenetének okának, gondoljunk csak arra, hogy 2018-ban az LMP bravúros döntései miatt lett a Fidesznek újabb kétharmada – hiszen ha néhány fővárosi kerületben visszalépnek, akkor megakadályozható lett volna a kétharmad, vagy az utána következő bohózatra, melynek keretében szinte minden ismert politikust kizártak a pártból.

Majd ezután jó érzékkel próbálták Budapestre erőltetni Puzsér Róbertet, mint főpolgármester jelöltet. Egy szó mint száz folyamatos politikai baklövések vezettek az LMP tragikus szerepléséhez.

Az eredmények okán a teljes LMP vezetés beadta a lemondását. Így jutottunk el a mai tisztújításhoz, ahol az LMP utolsó életjelet mutathatott volna fel magáról. Ám nem sikerült.

A teljesen ismeretlen Kendernay Jánost választotta a zöld párt elnökének. Ez nem csak arról árulkodik, hogy a pártban szinte nem maradt olyan ismert politikus aki elindulna a vezető tisztségért, hanem valahogy olyan érzést kelt az emberben, mint amikor az SZDSZ Retkes Attilát választotta meg elnökének.

Bebizonyosodott röpke 10 év és három 2/3-os Fidesz kormányzás után: így nem lehet más a politika.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: