Forrás: Vásárhely24
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Minden jel arra utal, hogy a hatalom börtönbe zárná az ellenzéki képviselőnőt.

Polt Péter legfőbb ügyész kikérte a parlamenttől Demeter Márta korábbi LMP elnök mentelmi jogát, amit a parlament ki is adott.

Polt Péter legfőbb ügyész a Központi Nyomozó Főügyészségen folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványt tett az Országgyűlés elnökénél Demeter Márta LMP-s országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére – írja közleményében a Legfőbb Ügyészség.

Demeter Márta ellen hivatali visszaélés miatt indult büntetőeljárás azért, mert 2018 szeptemberében a közösségi oldalán azt állította, hogy a Magyar Honvédség a miniszterelnök egyik lányát törvénysértő módon repülővel szállította haza Ciprusról.

Amellett, hogy ez a közlés valótlan volt, Demeter Márta a törvényi kötelezettségét megszegve, közérdekből nem nyilvános adatokat adott ki

– írja az ügyészség.

A büntetőeljárás csak akkor folytatható le, ha felfüggesztik Demeter mentelmi jogát.

Idán februárban ugyanezen ügy miatt a parlament 124 igen, 25 nem szavazattal felmentette Demeter Mártát a honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöki tisztségéből és bizottsági tagságából. Az indoklás szerint nemzetbiztonsági kockázatot fedeztek fel a képviselőnőnél.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: