Lendvai Ildikó
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Híve vagyok a köztisztviselők, közalkalmazottak tisztességes bérezésének…

Híve vagyok a köztisztviselők, közalkalmazottak tisztességes bérezésének. Na de azon mégis meghökkentem kissé, hogy a Médiatanács eddig sem éhbérért dolgozó elnökének fizetését egyik napról a másikra megháromszorozták, 1,3 millióról havi 4 millióra emelték.

Az indok igazán meggyőző: mert “időszerűvé vált”. Ja, az mindjárt más. Mert a jól végzett munka jutalma nemigen lehetne. Hiszen a Médiatanács és -hivatal feladata pl. a közszolgálati TV, rádió pártatlanságának őrzése, vagy a túlzott médiacentralizáció megakadályozása. Hogy ez mennyire sikerült, ahhoz elég egyetlen híradót megnézni a királyi tévén, vagy eltűnődni az óriás kormánypárti médiaholding létrejöttén.

Roppant megnyugtat, hogy a 4 millión felül az elnöknek még “lakhatási támogatás” is jár. Az erről szóló szabályozás előtt pár nappal utasította el újra a parlament a gyerekes családok elhelyezés nélküli kilakoltatásának tilalmát, és talán épp aznap zárták el hőségriadó idején a vizet egy szegénytelepen a lakók közműtartozása miatt. Beláthatjuk: lakhatási támogatás sem juthat mindenkinek, ez bizonyára nem “időszerű”. Elég, ha az igazán rászoruló kapja.

Lendvai Ildikó

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: