Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbánnak semmi sem drága, becsületről kár beszélni, az adófizetők pénze meg…

Orbán Viktor május 13-i washingtoni látogatásán azt kérte Donald Trumptól, hogy gyakoroljon nyomást a norvégokra, hogy a Norvég Alap pénzeit a jövőben ne egy független szervezet ossza el a magyar civil szervezetek között – írja a Direkt36. Az MSZP szerint:

Orbán Viktornak annyira szúrja a szemét a civil szervezeteket is támogató Norvég Alap létezése, hogy még az Egyesült Államok elnökének a segítségét is megpróbálta megvásárolni.

Egyszerre nevetséges és tragikus, hogy pont Orbán Viktor akarta pénzzel rávenni az Egyesült Államokat arra, hogy avatkozzon be Magyarország belügyeibe, miközben folyamatosan azt harsogja, hogy ezt senkinek sem engedi meg.

Orbán azonban eltévesztette az irányt, Washington nem Moszkva. Putyin barátjánál, ahol államilag üldözik a civileket biztos megértő fülekre talált volna, de nyugaton emiatt a kísérlete miatt csak nevetség tárgyává vált.

– zárja közleményét az MSZP.

Reagált a hírre a DK is

Mint közleményükben írják:

A magyar miniszterelnök tehát hivatalát felhasználva arra akart szövetkezni egy idegen országgal, hogy kárt okozzon saját hazájában törvényesen működő szervezeteknek. Ez a hazaárulás definíciója, még akkor is, ha Orbán Viktornak ez csak egy átlagos hétköznap volt.

A Demokratikus Koalíció szerint amit Orbán Viktor csinált, az a leghitványabb és legalantasabb hazaárulás, amit egy miniszterelnök elkövethet.

Aki azért lobbizik miniszterelnökként egy idegen országnál, hogy segítsenek neki kárt okozni a saját hazájának, az semmivel sem jobb azoknál, akik orosz tankokat hívtak be a hatalmuk megtartása érdekében. A magyar nép jól ismeri az ilyen gátlástalan bitangokat a XX. századból: sem szobraik, sem méltóságuk nem maradt az utókor előtt. Nem fog maradni Orbán után sem.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: