Van esélye Karácsony Gergelynek arra, hogy megnyerje Tarlós Istvánnal szemben a főpolgármester-választást?


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  • 5K

Az Index megbízásából a Závecz Research intézet közvélemény-kutatást végzett 1000 budapesti választókorú felnőtt körében arról, miként értékelik az előválasztást mint módszert és a szavazás eredményét.

Június 26-án szerdán derült ki, hogy Karácsony Gergely nyerte az első ellenzéki előválasztást a fővárosban, ő lesz az ellenzéki pártok főpolgármester-jelöltje a októberi önkormányzati választáson.

A megkérdezetteknek mindössze 7 százaléka vett részt a választáson, közülük

52 százalék a nyertes Karácsony Gergelyre,
33 százalék Kálmán Olgára, a DK jelöltjére és
12 százalék a momentumos Kerpel-Fronius Gáborra szavazott.

A valóságban a budapestiek 5,1 százaléka vett részt az előválasztáson, és 49, 37 és 14 százalékot ért el a Karácsony, Kálmán, Kerpel-Fronius trió. A felmérés tehát mintahibán belüli eredményeket hozott.

A megkérdezettek többsége örült annak, hogy Karácsony Gergely lett a kiválasztott, és szintén a többségük (59%) szerint az előválasztás egyébként alkalmas módszer a közös jelölt kiválasztására. Főként a fiatalok és az iskolázott budapestiek vélekedtek így.

Az adatokból látszik, hogy erősen kétesélyes választás várható októberben a kormánypártok által támogatott Tarlós István és az ellenzék jelöltje Karácsony Gergely között.

A felmérésben megkérdezett fővárosiak 47 százaléka szerint ugyanis Karácsony Gergelynek van esélye, 43 százalék szerint nincs esélye Tarlós Istvánnal szemben.

Forrás: Index


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  • 5K
  • 5K
    Shares

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük