Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Áder János “államfő” a Kossuth Rádió műsorában próbálta megmagyarázni, hogy annak ellenére, hogy a magyar kormány megvétózta az uniós klímavédelmi javaslatot, hazánk „jó irányba halad” a környezetvédelem terén.

Erre reagált a közösségi oldalán Jávor Benedek, korábbi uniós zöldpolitikus (akit az MSZP májusban szégyenszemre a 4. helyre tett az európai listáján, ezért a jövőben nem folytathatja brüsszeli munkáját).

Jávor láthatóan nagyon felhúzta magát Áder János viselkedésén és egy hosszú Facebook-posztban ment neki Orbán kesztyűbábjának. Azt írja:

“Kedves Áder János!

Értem én, hogy ez a környezetvédelem viszonylag ártalmatlan területnek tűnt annak idején arra, hogy elbábozza, hogy csinál valamit a kormány gyalázatos törvényeinek aláírásán túl. Csakhogy közben a helyzet kicsit komolyabbra fordult, és a klímaváltozás a csendes parkolópálya helyett az egyik legégetőbb politikai témává vált világszerte.

A magyar kormány pedig nem csak Magyarországon nem teszi meg az elengedhetetlenül szükséges lépéseket, sőt akadályozza azokat (a szélerőművek betiltása, a napelemekre kivetett adó, a megújulókra és energiahatékonyságra szánt uniós pénzek korrupt elsíbolása, stb.), de immár európai szinten is az egyik fő akadályává vált a közös fellépésnek.

A helyzet az, köztársasági elnök úr, hogy nem nagyon fog a jövőben menni, hogy eljátssza a felelősségteljes, “zöld” elnököt, miközben semmiben nem ütközik a kormánnyal. A klímakatasztrófa elleni fellépés és a magyar kormány kiszolgálása: ez mára vagy-vagy kérdéssé vált. De amíg új területet talál, ahol békésen elmolyolgathat anélkül, hogy véleményt kellene mondania a kormányról (javaslom esetleg a nemzetközi hímzőkörök felkarolását), addig is jó lenne egy picit jobban felkészülni, mielőtt a nyilvánosság előtt a szájára veszi a klímaváltozás ügyét.”

Magyarország nagyon messze van attól, hogy a klímakatasztrófa kordában tartása ügyében a tőle elvárható lépéseket megtegye, sőt, másokat is megakadályoz ebben. Amivel véletlenül sem akarom azt mondani, hogy amúgy az EU-ban vagy más tagállamokban minden rendben volna. A valóságban még az elfogadott 2030-as célok is messze vannak attól, hogy egy életszerű pályát rajzoljanak fel akár a Párizsi Klímaegyezményben vállalt 1,5 fokos átlaghőmérséklet-emelkedés eléréshez, akár a 2050-es dekarbonizációhoz.

Éppen ezért volna égető szükség a 2050-es dekarbonizációs megállapodásra, mert abból lehet levezetni, hogy elkerülhetetlenül szükség van az európai és tagállami erőfeszítések növelésére, és a 2030-as célkitűzések emelésére, amire a 2023-as felülvizsgálatukkor sort kell keríteni.

Éppen erre hívja fel a figyelmet Greta Thunberg és a Fridays for Futre mozgalom, akit a műsorvezető egy “nem teljesen egészséges” embernek titulál, és akit ön szerint bizonyos cégek használnak fel PR-célokra. Nos, akik ebben a történetben nem teljesen egészségesek mentálisan, és konkrétan megnevezhető német autógyárak PR- és lobbigépezeteként működnek, az az ön által kiszolgált magyar kormány. Szégyen önökre, szégyen Magyarországra.

Megváltozni nem fognak, de legalább ön abbahagyhatná ezt a zöld idétlenkedést. A valóságban önt nem lehet megkülönböztetni Németh Szilárdtól. Talán annyiban, hogy pacal helyett halászlét főz. A többi egységes, tömbszerű sötétség.”


Rendkívül visszafogottan fogalmazott, egy szakértő és úriember által írt levél, aminek minden szavával csak egyet érteni lehet a jövő generációját féltő embernek. Bár lehetséges hogy egyszerűbben kellett volna fogalmazni. Áder szellemi képességét meghaladja ez a szöveg…

Forrás: Jávor Benedek közösségi oldala / BalraMagyar

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: