Jobbik - Fotó: 24.hu
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Miközben már a miniszterelnökséget vezető miniszter is elismeri, hogy munkaerőhiány miatt akadozik az ügyintézés a kormányablakoknál, nem igaz, hogy ez a jelenség csak a fővárosra és Pest megyére lenne érvényes.

A napokban az egyik balatoni város önkormányzata kezdeményezte a szokásos nyári ellenőrzést a társszervekkel, ám az akció meghiúsult, mivel az állami szervek létszámhiányra hivatkozva nem tudtak szakembereket biztosítani.

Július elseje a köztisztviselők napja. Az egyre súlyosbodó létszámhiányt a kormányhivatalok vezetése tagadja, a kormánypárti propagandasajtó pedig nem számol be a súlyos problémáról. A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) szerint országos szinten több mint 4000 dolgozó hiányzik a járási és megyei kormányhivatalokból.

Március elsejétől a minisztériumok és háttérintézményeik dolgozói mellett a kormányhivatalok köztisztviselőit is a megemelt munkaidővel és munkaterhekkel, de az alapszabadságok csökkenésével járó szolgálati jogviszonyba sorolták át. Az MKKSZ úgy tudja, 2500-an idén márciusban mondtak fel, mert nem vállalták az új törvénnyel járó feltételeket, és további több száz munkatárs az elmúlt időszakban hagyta el munkahelyét az extrém leterheltség miatt. – írja közleményében a Jobbik parlamenti frakciója.

A Jobbik a köztisztviselők napján bérrendezést és 21. századi európai munkafeltételeket követel a magyar államigazgatásban dolgozóknak.

Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik frakcióvezető-helyettese

Forrás: MTI OS

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: