Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az ország fideszes vezetése ismét egy posztjára alkalmatlan személy kinevezését akarja lenyomni a demokraták torkán…

A párthűség alapú kinevezésekkel már így is elég kárt okoztak az országnak, és most is erre készülnek. Az Állampolgári Jogok Biztosának feladat – és hatásköre rendkívül fontos és érzékeny terület, ezért erre a pozícióra kizárólag olyan embert lehetne kinevezni, aki tudásával, tapasztalatával és személyével is garantálja, hogy Magyarország állampolgárainak jogai biztonságban vannak, azokat sérelem nem érheti.

A mostani jelölt sem elméleti, sem gyakorlati felkészültsége alapján nem alkalmas a poszt betöltésére. Alátámasztja ezt az a tény is, miszerint az Igazságügyi Bizottság ülésén semmilyen emberi jogi kérdésben nem volt hajlandó elkötelezni magát.
Már a jelölés módja is vérlázító, és híven tükrözi, mit gondol a kormány a jogállamiságról: egyeztetés nélküli jelölés volt, ez a módszer pedig nem felel meg az ENSZ függetlenségi kívánalmainak sem.

A Demokratikus Koalíció tiltakozik az ellen, hogy egy szakmailag alkalmatlan, politikai alapon kinevezett ember legyen az Állampolgári Jogok Biztosa. Mivel a jelölés módját méltatlannak tartjuk, ezért nem veszünk részt a holnapi szavazáson. – írja közleményében a DK.

Arató Gergely
frakcióvezető-helyettes

Forrás: MTI  OS

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: