Karácsony Gergely főpolgármesterjelölt MSZP-P - Fotó: KG közösségi oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Karácsony Gergely nyerte meg a budapesti ellenzéki előválasztást, tudta meg az Azonnali több ellenzéki párttól. Karácsony győzelmét pártjából, a Párbeszédből származó forrás is megerősítette.

Más, az előválasztásban részt vevő ellenzéki pártoktól több forrásból úgy értesültünk, hogy Karácsony Gergely 49, a DK által támogatott Kálmán Olga 40, a momentumos Kerpel-Fronius Gábor 11 százalékot kaphatott a budapesti ellenzéki előválasztáson. – írja az Azonnali.hu

Az előválasztás biztosan érvényes lesz, hiszen a kitűzött ötvenezernél jóval többen, több mint hatvannyolcezren szavaztak le a három ellenzéki főpolgármesterjelölt-jelöltre. Ez a budapesti választóknak kb. 4,9 százaléka.

Figyelemreméltó Gyurcsány Ferenc DK-elnök délutáni Facebook-posztja, amelyben ezt írta: „Karácsony Gergely megmutatta, hogy tud küzdeni. Jól állt neki, engem is meglepett teljesítménye, semmi oka szégyenkezni. Kálmán Olga újságíróból pár hét alatt politikus lett, kiderült, hogy nemcsak népszerű kérdező, hanem felelős cselekvő is tud lenni. Kerpel-Fronius Gábor ismeretlenként is végtelenül szimpatikusan lépett a politika világába, most megismert személyisége és felkészültsége egyaránt feljogosítja, hogy politikai vezető legyen.” Posztjában az is beszédes, hogy saját jelöltjükről múlt időben írt: „Hittünk abban, hogy a polgári, európai szabad Budapest érdekeit Kálmán Olga képviselné a legjobban.”

Közben Karácsony Gergely bejelentette, hogy nyert!

Dr. Magyar György: “…Elsősorban a demokrácia győzött! És győztek a Budapestiek is…”

68240 érvényes szavazat érkezett.

Karácsony Gergely: 33355

Kálmán Olga: 25093

Kerpel-Fronius Gábor: 9792

Forrás: Azonnali / BalraMagyar

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: