Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Sajnos a DK újabb megállapodást mondott fel. Az EP választás után kapott hatalmas felhatalmazás igen rossz irányba viszi a demokrata pártot. Kérdés, mikor mondják fel a teljes ellenzéki megállapodást és indulnak önállóan.

A HírHugón robbant a botrány, mely szerint miután totális döbbent lett az ellenzéki táboron úrrá, hogy Gyurcsány Ferenc, Karácsony Gergelynek adott szavát megszegve, egy megkötött megállapodást sutba vágva elindította a budapesti előválasztáson Kálmán Olgát, most Hajdú-Bihar megye egyik nagyvárosban akadtak ki a civilek a Demokratikus Koalícióra.

A párt megyei vezetőjének nem a Fidesz leváltása a legfontosabb, nyilatkozatában elmondta, szerinte a DK többet érdemel. 

Amit a fővárosban láttuk, miután a DK sikeresen szerepelt az Európai Parlamenti választásokon, sokkal inkább az lett a célja, hogy leuralja az ellenzéki tábort, mintsem a Fideszt minden áron legyőzze, nem kellett sok idő, hogy  Hajdú-Bihar megye egyik nagy városába is bemutassa.

A HírHugó szerint csaknem a teljes ellenzék beállt egy független szülész-nőgyógyász, Zákány Zsolt mögé Berettyóújfalun. Őt indítanák az őszi polgármester választáson közösen. A jelölést június 20-án jelentették be közös sajtótájékoztatón. Az együttműködésben részt vesz a Momentum, a Jobbik, az MSZP, az LMP és a Mindenki Magyarországa Mozgalom is, de a Debreciner nevű civil regionális oldal azt írja: a Demokratikus Koalíció nem áll be a civil jelölt mögé.

A DK Hajdú-Bihar megyei tárgyalásait vezető Varga Zoltán elmondta, hogy ha kell, saját jelöltet indítanak. Varga szerint az elmúlt időszakban azt tapasztalták, hogy nem egy pártok közötti korrekt párbeszéd alapján kialakított együttműködésről van szó.

„Úgy gondolom, hogy a DK többet érdemel annál, hogy papírmasé figura és statiszta legyen valaki mögött. Hiszünk az együttműködésben, de ez partneri alapon kellene, hogy működjön” – fogalmazott Varga.

„Nem tudjuk, hogy milyen szerepet szán a pártoknak, jelesül a DK-nak. Amit mi láttunk, az egy statisztaszerep, ennél mi többre vagyunk hivatottak” – mondta a debreceni politikus, majd hozzátette, hogy dolgoznak a megoldáson, de ha minden így marad, akkor a DK képviselni fogja a benne bízó választók érdekeit és akaratát, és ha szükségesnek látják, külön indulnak Berettyóújfaluban.

Bár pontosan számunkra nem világos, hogy annál mi többet érdemelhet bármely ellenzéki, hogy le van váltva a Fidesz, de a DK teljesen megrészegült az Európai Parlamenti választás siker után, fejükbe szállt a dicsőség. Nagy csalódás ez sokunknak.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: