Alexander Soros - Fotó: vimeo.com
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Soros György fia a CEU diplomaosztóján beszélt, azt mondta, feltőkésítik az egyetem alapítványát, hogy az a jövőben is sikeres maradjon.
“Azért vagyok itt, hogy elismerésemnek adjak hangot a CEU egész közössége számára mindazért, amit ki kellett állnia” – mondta Alex Soros, Soros György fia a CEU diplomaosztóján. Angolul elmondott beszédében sokszor utalt a lex CEU-ra és a bécsi költözésre: “bár a magyar kormány azt állította, a CEU döntése volt, hogy elköltözik Budapestről, de ez egyszerűen nem igaz! A CEU-t betiltották és ennek következtében ténylegesen elüldözték Magyarországról.”

Ez szerinte az akadémiai szabadság és más szabadságjogok megtörésére irányuló átfogó kampány részét képezi.

Nézzük csak meg, mi történik a Magyar Tudományos Akadémiával. Talán a legrosszabb, és akik ezt okozzák, megúszhatják.

Alex Soros szerint szégyen, hogy Európa többi országa szó nélkül tűri az eseményeket az Európai Unió történetében először fordult elő, hogy egy tagállamában betiltanak egy egyetemet,de biztosított mindenkit arról, a CEU-t nem győzték le.

Valójában virágkorát éli majd Bécsben és szerte a világban. Ennek biztosítása céljából feltőkésítjük az egyetem alapítványát úgy, hogy a CEU a jövőben is folytathassa sikeres tevékenységét.

Azt is elmondta, Magyarország és a magyar emberek érdekében folytatott tevékenységüket nem adták fel, én már alig várom a napot, amikor Magyarország ismét demokratikus ország lesz. Többször is elmondta, hogy kitartanak, a végzősöknek gratulált és tolmácsolta apja üdvözletét is.

Fölösleges várni. Ez az ország talán soha nem lesz demokratikus, mert az embereknek nincs igénye rá. Ez az ország le van maradva mindenben a Nyugattól: teljesen más Nyugat-Európában a hozzáállás a környezetvédelemhez, mint Magyarországon. De nem csak ahhoz, hanem a szabadsághoz, az emberi jogokhoz, a jogállamisághoz, az állatvédelemhez, a természethez, a szociálpolitikához, az elesettekhez, a menekültekhez, a kitaszítottakhoz, a hontalanokhoz – és nem utolsó sorban az adórendszerhez.  A különbség, az elmaradás sokkal nagyobb, mint az első pillantásra kinéz.

Vagy talán mégis? Magyarország akkor lesz demokrácia, amikor a következmények nélküli ország megszűnik, amikor az egész eddigi hamis törvénykezés el lesz törölve, ha a bűnelkövetők nem rejtőzhetnek el, nem titkolhatják a kilétüket és ehelyett rendes törvény lesz, ahol az erőszakolók, gyilkosok, uszítók, gyalázkodók méltó büntetésben részesülnek.

Forrás: HVG / BalraMagyar

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: