Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Erre szokták mondani, ha ilyenek a szövetségesek, nincs szükség ellenségekre sem.

Adott az előválasztás, ami most már tagadhatatlanul az egyik oldalból kihozta a legrosszabbat. Nem török pálcát felettük, de el kell mondani nagyon rossz az irány ahová mennek. Ez már lassan a Fidesz szintje. Én megértem, hogy verseny van és a versenybe bele adunk apait-anyait, de ez már túl van egy bizonyos ponton, ami megengedhető.

Átverés-árulás

Már az is izgalmas, hogy jutunk el a mai állapotig. Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc megállapodtak egymással abban, hogy a DK támogatja Karácsony Gergelyt, cserében nem vesz részt az MSZP-Párbeszéd kampányában. Az MSZP-P szövetség legnépszerűbb arca, tehát nem kampányolhatott, így nem is csoda, hogy a DK előre tört az EP választáson.

Aztán dacára annak, hogy a választások után maga a DK elnöke bejelentette, hogy Karácsonyt támogatja, egyik pillanatról a másikra felmondta a megállapodást és új jelöltet nevezett meg. Így jutunk el a mai napig.

Politikában van olyan, hogy az adott szónak nincs értéke. A DK történelmi felhatalmazást kapott a választóktól az EP választáson arra, hogy vezesse az ellenzéki oldalt és bár kezdetben úgy tűnt bölcsen élnek a felhatalmazással, kiderült nem képesek háttérbe szorítani a pártérdekeiket. Világosan semmi más céljuk nincs, mint letakarítani az ellenzéki oldalt, beszántani az MSZP-P szövetséget, a Momentumot és egyed uralkodni az ellenzéki oldalon.

A módszerekkel azonban gond van 

Ha már úgy alakult, hogy verseny van, legyen verseny – mondta Karácsony Gergely és tisztességgel felvette a kesztyűt a DK jelöltje Kálmán Olgával szemben. Egyébként szent meggyőződésem, hogy Olga nem felelős a történtekért, hiszen ő csak kapott egy felkérést, amit elfogadott. Bár az is tény, hogy lehetett volna egy ütős arca Kálmán Olga az ellenzéki oldalnak, de az út, ahogyan jelölt lett, már az indulás pillanatában besározta.

De tény, minden jelölt bemutatta a maga programját. Karácsony Gergely például bejelentette, hogy bevezetnék a Tiborcz-adót, ami azt jelentené, hogy minden “félmilliárd forint értékű (főleg Fidesz-közeli) ingatlanokra vetne ki különadót, az ebből befolyt pénzt pedig bérlakások építésére és felújítására költené”. Az adót pedig Orbán vejéről nevezte el.

Értelmes, normális cél. Arról van szó, hogy a leggazdagabb egy százalék fizessen többet a közösbe. A DK erre azonnal olyan lejáratásba kezdett, mintha csak a kormányzati TV2 szerkesztőit fogadták volna fel politikai tanácsadónak:

Gréczy Zsolt DK szóvivő egyenesen a Fidesz pénzeinek tisztára mosásáról beszél kommentjeiben. Szerinte Karácsony ezzel a lépéssel Tiborcz vagyonát akarja legalizálni

Holott messze nem erről van szó. Sosem mondta Karácsony, hogy nem kell elszámoltatni a Fideszes elitet sőt. Azonban a kettőnek semmi köze egymáshoz. Az egyik egy helyi adó, amit a gazdagokra vetne ki Karácsony főpolgármesterként, a másik meg egy olyan jogi eljárás, amit remélhetőleg már nem Polt Péter ügyészsége folytat le.

Beszédes, hogy ezt a narratívát azonban nem akárki, hanem egyenesen a DK szóvivője terjeszti, aki egyébként parlamenti képviselő, így szó sincs félreértésről, hanem szándékos félremagyarázásról.

Nem ez az első eset

“Karácsony Gergely egy nyilatkozata alapján azt tervezi, hogy elveszi a budapestiek lakásuk, házuk előtt való ingyenes parkolását.”

A DK vádolta már Karácsony Gergelyt azzal, hogy a budapestiek lakóhelyük előtti ingyenes parkolóhelyeit venné el. Gy. Németh Erzsébet fővárosi DK-s képviselő jegyzi azt a közleményt amit a DK Karácsony Gergellyel szemben adott ki.

Párbeszéd reagálásában azt írta: „a Demokratikus Koalíció közleménye valótlanságot állít: Karácsony Gergely nem veszi el a budapestiek lakásuk, házuk előtt való ingyenes parkolási lehetőségét. Éppen ellenkezőleg – Karácsony Gergely nemcsak az autóval közlekedőket, de a közösségi közlekedéssel és biciklivel járókat is támogatni fogja megválasztása után”.

Mint fogalmaznak, Karácsony javaslata arról szól, hogyan „tegyük igazságosabbá a budapesti közlekedést, hogyan teremtsünk egy egészséges várost, ahol nem kell szembenéznünk asztmával, fejfájással, mérgező levegővel, valahányszor az utcára lépünk. A közlekedési alapjövedelem erről szól: kapjon minden budapesti lehetőséget, hogy eldöntse, mire fordítja az önkormányzattól kapott támogatását”.

Vagyis Karácsony egy plusz támogatást adna minden Budapestinek, kb egy biankó csekket, amit költhet parkolásra, tömegközlekedésre vagy bármire.

Szándékos félremagyarázások és ferdítések

Elég csak megnézni az internetes felületeket, hogy láthassuk, szándékosan és szervezetten magyarázzák félre Karácsony Gergely szavait. Amikor arról beszélünk, hogy a demokratikus oldal versengeni fog egymással én őszintén nem erre a fajta mocskolódó és lejárató kampányra gondoltam.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: