Brutális szám! A kormány szerint ennyi az átlagkereset – te keresel ennyit? (szavazás a cikkben)


Pénz - Fotó: Napi.hu
Tégy a kormánypropaganda ellen:
  • 372

Tíz százalékosnál is nagyobb emelkedést mértek egy év alatt a KSH-nál.


Létezne, hogy a bruttó átlagkereset 355 100 forint , 10,4 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban? A KSH szerint már tavaly év végén elértük ezt a számot.

A növekedést a munkaerő-kereslet élénkülésével, a minimálbér és a garantált bérminimum emelésével, a költségvetési szféra egyes területeit, továbbá bizonyos állami közszolgáltató cégek dolgozóit érintő keresetrendezéseivel magyarázza a statisztikai hivatal.Nemzetgazdasági szinten az átlagos nettó kereset családi kedvezmény nélkül 236 100 forint volt, a kedvezményt is figyelembe véve pedig 244 700 forintra becsülhető.

A bruttó és a nettó átlagkereset egyaránt 10,4 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest. Az infláció 2,8 százalékos volt, vagyis ez azt jelenti, hogy 8,5 százalékkal nőtt a reálkereset.

A bruttó átlagkereset a pénzügyi, biztosítási tevékenység gazdasági ágban volt a legmagasabb (599 800 forint), a szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás területén a legalacsonyabb (210 800 forint).
A KSH szerint az átlagkereset 355 100 Ft. Ön keres ennyit?


View Results

Betöltés ... Betöltés ...

Tégy a kormánypropaganda ellen:
  • 372
  • 372
    Shares

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük