Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Kúria döntése: kegyelemdöfés a devizaadósoknak… – kezdi közleményét az MSZP.

A Kúria szerdai állásfoglalása meg akarja adni a devizahiteles perekben a kegyelemdöfést, mivel a testület cinikusan úgy döntött, hogy az árfolyamváltozást egyetlen szakértőnek, kereskedelmi banknak sem kellett előre látnia, viszont az adósnak igen.

A Kúria döntése értelmében az adós szerződését egy olyan forintalapú hitelre lehet átalakítani, amilyet nem akart felvenni és amihez a felvételekor nem volt elegendő jövedelme. A Kúria ellentmond a korábbi döntéseinek és nyilatkozatainak, az európai fogyasztóvédelmi jognak és az Európai Bíróság döntéseinek.

A Kúria valójában azt mondja ki, hogy devizaadós Magyarországon nem nyerhet a bíróságon. Azért nem, mert Orbán megállapodott a bankrendszerrel, hogy semmilyen hátrány nem éri a bankokat, és nem gördít akadályokat magyar családok százainak kilakoltatásával szemben.

Követeljük, hogy azonnal állítsák le a végrehajtásokat, mondja fel a kormány az EBRD-vel kötött paktumot, álljon a magyar családok mellé és legyen új banki elszámoltatás. – áll az MSZP közleményében.

Forrás: MTI OS

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: