Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A köznevelési törvény módosításának tervezetéből kiderül, a kormány elveszi a véleményezési és döntési jogot a tanároktól, a szülőktől, a diákoktól és a nemzetiségi önkormányzatoktól.  -írja közleményében Arató Gergely a DK politikusa.

Mint fogalmaz: Mindazoktól, akik közvetlenül érintettek abban, ki és hogyan vezeti az iskolájukat.  A törvénymódosítás értelmében az iskolaigazgatókat ezentúl egyszemélyben a miniszter nevezi ki, az érintetteknek nem lesz beleszólása a döntésbe.

A Demokratikus Koalíció tiltakozik az ellen, hogy a kormány ledöntse a rendszerváltás egyik legfontosabb vívmányát, az oktatás szabadságát.  Orbán Viktor kormánya már a látszatra sem ad, szakemberek helyett a saját embereit akarja iskolaigazgatói székekbe ültetni.

Nem engedjük, hogy a párthűség megelőzze a szakértelmet, nem adjuk gyermekeink jövőjét, és nem tűrjük, hogy ismét arcul csapják pedagógusainkat. Semjén Zsolt törvénymódosító javaslata nem szolgálja sem a diákok, sem a pedagógusok, sem az oktatás érdekeit. A XXI. század Európájában nincs helye személyi kultusznak.

Mi, európai magyarok követeljük a törvénymódosítási tervezet visszavonását, és felszólítjuk a kormányt, hogy biztosítsa az oktatás és a tanulás szabadságát. El a kezekkel az iskoláinktól!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: