2018. február 20. Karácsony Gergely interjú. Zugló polgármestere. Fotó: Tóth Gergő
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A politikában fontosak a mítoszok. A mítoszok azok, ami miatt egy-egy jelölt népszerű vagy legalábbis választható alternatívának tűnik.

A jobboldal épített egy mítoszt Tarlós István köré. A narratíva szerint Tarlós egy műszaki értelmiségi, egy jó tervező és szervező, akinek mellesleg még megvan a józan paraszti esze ahhoz, hogy jól gazdálkodjon közös pénzünkkel. A műszaki értelmiségi, aki jó gazdája a városnak, aki elsősorban az üzemeltetéshez ért, ami pedig egy ekkora városnál elvárás is.

Ezt a mítoszt ma Karácsony Gergely teljes egészében lerombolta. Tarlós István komoly sebet kapott. Mondhatni az egyetlen érvrendszert oszlatta el ma Karácsony Gergely.

Mert miféle műszaki és gazdasági zseni az – hacsak nem Matolcsy György mércéjével mérünk – aki az évszázad legrosszabb üzletét kötötte metróügyben. A 3-as metró szerelvényeit – melyeket egy fakocka is működésképtelenné tett – sikerült 8 milliárd forinttal drágábban felújíttatni az orosz Metrowagon nevű céggel, mint vadi újakat venni, amelyekben – most kapaszkodjon mindenki – légkondícionáló is lett volna.

Karácsony Gergely egy hőmérővel ült fel a Tarlós által menedzselt 3-as metróra, ahol 34 fokot mért, sokkal többet, mintha valaki a tűző napon állna ma. Tehát a műszaki és pénzügyi zseni drágábban szarabb metrókat vett Budapestnek, amelyekben még hőgutát is lehet kapni.

Emlékeztetőül az MSZP-SZDSZ városvezetés által felújított 2-es metró vonalán légkondicionált szerelvények futnak, melyekben csupán 28 fok van.

Egy mítosz tehát ma megdőlt, Tarlós hírnevének pedig komoly mértékben ártott az ellenzéki Karácsony Gergely:

A videó a HírHugó youtube csatornáján  jelent meg, melyre itt tud feliratkozni.

Kérjük juttassa el mindezt budapesti ismerőseinek, mert a kormánysajtó ezt bizonyára titkolni fogja


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: