Molnár Zsolt az MSZP pártigazgatója
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Valahogy nem az MSZP-től vártuk azt, hogy a pártok vitájában azt monda, arról, hogy ki kivel mit beszélt meg Karácsony Gergely és Kálmán Olga ügyében azt mondja, engedjük el, mert nem ez a lényeg. Úgy tűnik az MSZP tanult a hatalmas választási vereségből amit kapott, mert nagyon bölcsen és nagyon higgadtan azt monda: Ideje túllépni a vitákon.

Molnár Zsolt  cikke alapján elmondható, az MSZP tanult korábbi hibáiból és nem megy bele egyébként értelmetlen kűzdelmekbe, aminek a végén nem az MSZP, nem a DK, hanem a Fidesz röhöghet a markába.

Itt az ideje, hogy az előválasztás második fordulójával kapcsolatban kialakult vitákon túllépjünk, és az értékelést rábízzuk a politikai elemzőkre, a politológusokra és a moralistákra, hogy majd később, higgadt fejjel közösen átbeszéljük, hogyan tudtuk volna hatékonyabban építeni a bizalmat a szövetségeseinkkel.

Azonban nekünk, ellenzéki politikusoknak most az a dolgunk, hogy a jelenlegi helyzetből a legjobbat hozzuk ki, hogy megtaláljuk azt a jelöltet, aki összefogással legyőzi Tarlós Istvánt, és akinek a vezetésével lebontjuk a NER hatalmát Budapesten.

A következő főpolgármesternek egységet kell teremtenie, és jól kell tudnia együtt dolgoznia a 23 kerület polgármesterével.

A városvezetői tapasztalata és a kompromisszumképessége, továbbá, a többi polgármester-jelölttel kialakított jó viszonya egyértelműen kiemeli Karácsony Gergelyt a négy jelölt közül.

Természetesen hallom azokat a hangokat, amelyek szerint nincs szükség ilyen irányú előképzettségre, hiszen Demszky Gábor sem rendelkezett városvezetői tapasztalatokkal 1990-ben – mégis négyszer újraválasztották -, azonban amellett, hogy felhívom a figyelmet, hogy a tanácselnöki tisztség megszűnését követően, minden frissen megválasztott polgármesternek bele kellett tanulnia a szakmába, óva inteném magunkat attól, hogy a rendszerváltás utáni időszakot összehasonlítsuk napjaink kihívásaival.

Sőt, még azt is meg merem kockáztatni, hogy a jelenlegi viszonyok mellett többet várnak el a budapestiek az új főpolgármestertől, mint, hogy kemény kérdéseket tegyen fel a miniszterelnöknek.

A mostani előválasztási kampányt nem szabad leegyszerűsíteni a férfiak és nők csatájára, és még csak nem is arról szól, hogy ki tud hangosabban „ellenzéki” lenni, hanem, olyan jelöltet kell választanunk, aki képes tapasztalatával, szakmaiságával, a városról alkotott elképzeléseivel Tarlós István fölé kerekedni úgy, hogy intergálni tudja az ellenzék széttöredezett táborát.

Hiszem, Karácsony Gergely erre a legmegfelelőbb személy, aki megoldást tud kínálni az itt élők problémáira, hogy egy élhetőbb Budapest legyen az otthonuk. – írja a párt honlapján megjelent cikkében Molnár Zsolt


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: