Sokkoló videó a választási csalásról – részletesen itt a módszer


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Bevallom amikor először láttam a videót, a döbbenettől nem is tudtam, hogy mit szóljak.

Mindig, mióta demokratikus választások vannak, időről időre felmerül a választási csalás. Magyarországon az elmúlt években szinte nem volt olyan választás, amely kapcsán ne merült volna fel választási csalás.Gondoljunk csak a láncszavazásokra, a szavazatvásárlási botrányokra, vagy arra, hogy önmagában a választási rendszerünk mennyire igazságos, főleg úgy, hogy a szavazatok kevesebb, mint a felével kétharmados győzelmet lehet aratni.

Mégis sokak fantáziáját mozgatja az, mi történhet a fekete dobozban, vagyis a szavazatok összesítésekor, a fülkétől a jegyzőkönyvig. Mindenkinek a demokráciába vetett hitét megringatja az alábbi videó.

Egy orosz nyelvű videó került fel az internetre, aminek készítője bemutatja, hogyan trükköznek a szavazatokkal. Ez a módszer nem csak hogy meglepő, de egyenesen riasztó.

A videó készítője a szavazófülkében mutatja meg, hogy a kihelyezett toll tintája, mellyel  le lehet adni a voksot, hő hatására szőrén szálán eltűnik. Tehát a szavazat eltüntetéséhez elegendő egy egyszerű öngyújtó, de valószínűleg ez dörzsölés hatására is eltűnik.

Mindezzel a bemutató után szembesíti a választási bizottság tagjait:
Persze a készítés körülményeit nem ismerjük. Nem tudjuk, melyik ország melyik választásán zajlott le ez az esemény, már ha valós a videó. Mindenesetre nagyon elgondolkodtató, hogy a szavazóhelyiségekbe elhelyezett tollak vajon milyen tintát tartalmaznak.

Nem véletlen, hogy 2014-ben Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje minden kampányrendezvényén elmondta: Mindenki vigyen magával saját tollat.


 


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük