Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nagy az öröm a Demokratikus Koalíció háza táján a párt történetének legnagyobb választási sikere után.

Amit az elemzők, de még a párt maga sem gondolt volna a DK az EP választásokon nem kettő, de egyenesen négy mandátumot szerezhetett a brüsszeli törvényhozásba. Ez az eredmény annyira meglepte még a DK-t is, hogy a lista 4. helyén helyet foglaló Ara-Kovács Attiláról a választások estéjén még jelölti fénykép sem állt rendelkezésre.

Bár a DK 3 mandátumért szállt versenybe a végén eggyel többet, 4 mandátumot hozhatott el. Nem csoda hát, hogy nagy az öröm a Demokratikus Koalíciónál.

De a legnagyobb öröm mégis a lista 3. helyén álló Rónai Sándor és a 4. Ara-Kovács Attila arcán látszik, akik az eredményhirdetés előtt nem igazán bízhattak a mandátum megszerzésében. Most viszont sugárzó boldogság látszik az arcukon, annak a repülőnek a fedélzetén, amely Brüsszelbe viszi őket mandátumuk átvételének helyszínére:

Vannak a politikának emberi mozzanatai. Ez pedig egy nagyon emberi pillanat a két politikus arcán. Reméljük, hazánkat és az ellenzéki világot fogják képviselni a DK képviselői azzal a hatalmas felhatalmazással, amit a választóktól kapott a párt. Mindenesetre jó utat kívánunk a két képviselőnek Brüsszelbe.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: