Kálmán Olga - Fotó: Google News
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nem kérdés, hogy pozitív fegyvertény, hogy Kálmán Olga belépett a politikába. Aki politikával foglalkozik, kiváltképp ellenzéki politikával az pontosan tudja, hogy mennyire fontos, hogy hiteles, friss arcok jelenjenek meg a küzdőtéren.

Mégis az a helyzet, hogy lehet hogy túl korán és eléggé megkérdőjelezhető módon jelent meg Olga a politikában. Emiatt pedig nagyon féltjük, hogy idő előtt elkophat egy olyan név is az ellenzéki oldalon, mint Kálmán Olgáé.

Az a helyzet ugyanis, hogy jelölő pártja a DK nagyon nem elegánsan intézte mindezt. Mondjuk ki, volt egy megállapodása a pártnak Karácsony Gergellyel, mely szerint őt támogatják az előválasztás alkalmával. Maga Gyurcsány Ferenc mondta azt:

„Meg fogjuk verni Tarlós Istvánt Karácsony Gergely vezetésével”

Terjed az interneten, hogy csak az első fordulóra volt politikai támogatás, de ez nem igaz. Még az EP választások után is ezt nyilatkozta a DK elnöke. Sokan mondják, hogy a Momentum rúgta fel a megállapodást, de beszéljünk nyíltan: egyrészt az sem volt elegáns, de azért egy nímandot indít a párt.

Mielőtt valaki azt gondolná, hogy a cikk a DK ellen szól vagy Karácsony Gergely mellett sietek leszögezni:

Kálmán Olga kiváló jelölt.

Viszont ez a herce-hurca körülötte és a jelöltsége körül nagyon sokat árthat, mind a személyének, mind politikai terveinek. Emiatt pedig végtelenül féltjük, hiszen rengeteg hiteles arc hiányzik a magyar politikából, rengeteg hiteles hang. A DK ellen sem szól a dolog, hiszen a párt semmi mást nem tett, csupán a legjobbat kívánja Budapestnek. De valahogy mintha el lett volna kapkodva az egész bejelentés.

Azt érzem egy picit, hogy a DK soha sem látott EP sikere után túl gyorsan túl nagy sikert akar aratni, ami nem baj, de tény: hamar munka ritkán jó. Egész egyszerűen ez nem lett ügyesen megkomponálva.

Tétényi Éva Esztergom korábbi független polgármestere

“Karácsony Gergelyt megértem, engem is szíven ütött volna, hogy egyik pillanatban még a DK-sokkal tárgyalok, majd másnap bejelentik, hogy van egy másik jelöltjük. Lehet, hogy ezt másképp kellett volna megoldani” – mondta Tétényi Éva építész, független politikus az ATV Nap Kérdése című műsorában, azzal kapcsolatban, hogy a Demokratikus Koalíció az MSZP-vel kötött megállapodását felrúgva Kálmán Olgát indította el az előválasztás első fordulójának nyertesével szemben.

Értjük, hogy milyen indulatokat vált ez i független ellenzéki szereplőkben is? Nem a versennyel van a baj. Nem Kálmán Olga személyével, nem Karácsony Gergellyel, nem azzal, hogy a DK saját jelöltet indít, hanem az egész megkomponálásával. Valljuk be lehetett volna ezt ügyesebben is csinálni.

Nagyon félünk, hogy mindez ráég Kálmán Olgára és a kampányára is rövid távon.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: