Kálmán Olga - Fotó: Népszava / Tóth Gergő
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Amitől mindeddig féltünk bekövetkezhet.

A Fidesz ugyanis rájött, hogyan játszhatja ki az ellenzéki előválasztást. Míg korábban mindenki az MSZP általi előválasztás értéknyilatkozatán röhögött – hogy na az fogja távol tartani a Fideszeseket, hogy alá kell írni egy papírt ami deklarálja, hogy ellenzéki az ember – úgy tűnik igen hatásos módszer volt.

Ugyanis a rendező civilek most nem érezték fontosnak ennek az értéknyilatkozatnak az elkészítését és aláíratását és emiatt katasztrófa előtt áll az ellenzéki előválasztás.

Pillanatkép Bede Zsolt újságírói munkásságából. Bayer Zsolt XV. kerületi fóruma és az ellentüntető Momentumosokra mozdult rá

Ugyanis a Fidesz szélsőséges szárnyához tartozó Bede Zsolt a Vadhajtások főszerkesztője bejelentette, hogy elindul a baloldali előválasztáson. Aki nem ismerné Bedét az ő nevéhez fűződik Ujhelyi István képmásával ellátott bábú nyilvános felakasztása.

De ő fenyegetőzött azzal, hogy az ellenzéki szerkesztőségeket akár fizikai erőszakkal is megbénítanának. De Gyurcsány Ferenccel is ő üvöltözött trágár szavakat üvöltve a volt miniszterelnöknek:

Mondanom sem kell, hogy mit jelent mindez, főleg ha a jobboldal rászervezi a szavazóit az ellenzéki előválasztásra. Ugyanis a pártok megállapodása alapján az ellenzéki előválasztás győztesét kell támogatniuk az ellenzéki pártoknak.

Ha ő nyer, akkor ő lesz a szabályok értelmében az MSZP- Párbeszéd- DK- Momentum- LMP közös jelöltje az októberi önkormányzati választáson.

Bede már programot is hirdetett, amibe többek között ilyen pontok szerepelnek, mint  a pride betiltása, Uniós zászlók levétele a közintézményekről, Horthy és Hóman szobrok állítása, Kebabos üzletek limitálása, sorkatonaság bevezetése, fiataloknak hazafias események szervezése

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: