Ujhelyi István és Cseh Katalin
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nagy bejelentést tettek az MSZP és a Momentum EP képviselői

Koordinált együttműködésre hívta a Fidesz ellenzékében lévő EP-képviselőket az MSZP és a Momentum politikusa – ezt Ujhelyi István és Cseh Katalin közösen jelentették be csütörtökön, az Európai Parlament brüsszeli épületében.

Az MSZP politikusa a sajtótájékoztatón elmondta: az EP-ben mandátumot szerzett – Magyarországon ellenzékben lévő – pártok képviselői sok mindenben mást gondolnak, de abban mindenképpen egyetértenek, hogy Magyarország érdekeit akarják képviselni Európában és az európai értékeket otthon. Ujhelyi rámutatott, hogy a Fidesz vállaltan Európa ellenzékében van, még saját frakciótagsága is megkérdőjeleződött. Az MSZP politikusa bejelentette, hogy Cseh Katalinnal, a Momentum EP-képviselőjével közösen azt kezdeményezik: hozzanak létre egy olyan együttműködési platformot, amelynek segítségével az MSZP, a DK, a Momentum és a Jobbik európai parlamenti képviselői koordinálni, harmonizálni tudják a közös nemzeti ügyek képviseletét.

„Öt évvel ezelőtt az akkori 21 EP-képviselő felé már tettem egy hasonló kezdeményezést, egy közös nemzeti delegáció működtetésére, de a Fidesz lesöpörte az asztalról az ügyet, az akkori Jobbik pedig nem foglalkozott a felvetéssel, ezért ez akkor elhalt. Látva most, hogy van 8 olyan EP-képviselő, akik mind egy európai Magyarországért küzdenek, fontos szorosabb koordinációt és együttműködést kialakítani a különböző frakciókban ülő magyar képviselők között” – fogalmazott Ujhelyi István. Az MSZP politikusa hozzátette: a „Mi Európánk Kerekasztal” kezdeményezéssel kapcsolatban megkeresik a DK és a Jobbik képviselőit is.

Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője a sajtótájékoztatón azt mondta: Ujhelyi István az elmúlt években bizonyította, hogy lehet sikeresen képviselni a magyar érdekeket, ebben a ciklusban azonban még ennél is „magasabb fokozatba kell kapcsolni”.

A Momentum politikusa rámutatott: csak az elmúlt másfél hétben az Orbán-kormány „az éj leple alatt” bedarálta a Magyar Tudományos Akadémiát, százmilliárddal gyarapodtak az Orbán-családhoz közeli cégek és Szijjártó Péter külügyminiszter közölte, hogy fontosabb a német autóipar, mint a klímaváltozás. „Van egy másik Magyarország, egy európai, tisztességes és innovatív Magyarország, mi ezt fogjuk képviselni.

A kulcskérdésekben közösen kell fellépnie azoknak a képviselőknek, akik hisznek Európában, a jogállamban és abban, hogy Magyarországnak nincs jövője az Európai Unión kívül. Az együttműködéssel reményt akarunk adni azoknak, akik már feladták, hogy változás legyen. Meg fogjuk mutatni, hogy a pártpolitikai ellentétek helyett fontosabb a hazaszeretet és a közös ügyek közös képviselete” – fogalmazott a brüsszeli sajtótájékoztatón Cseh Katalin.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: