Fotó: Népszava
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Demoktatikus Koalíció eddig történetének legsikeresebb választási végeredményén van túl. A baloldali párt a szavazók csaknem 16%-át tudhatta maga mögött az Európai Uniós választásokon.

Sok politikai elemző meglepődött a választások estéjén és sokan azóta is találgatják, mi lehet a DK sikerreceptjének titka. Most erről a  titokról rántotta le a leplet a DK elnöke Gyurcsány Ferenc. Személyes oldalán tett bejegyzésében a választási kampánytitokról úgy fogalmazott:

Tudjátok, pokolian nehéz évek vannak mögöttünk. Nem egy és nem két időszak volt, amikor alig volt erőnk továbbmenni.

De mindig volt valaki közöttünk, aki nem engedte, hogy feladjuk. Valaki, akinek még nem fogyott el a hite, az ereje. Valaki, aki elég fontos volt nekünk, hogy rábízzuk magunkat.

Csak azért mondom ezt el, mert most, amikor életünk legjobb eredményét értük el, jó ha tudjuk: ez még nem az út vége. És ami előttünk van, az se lesz könnyebb. Lesznek még nehéz pillanatok, talán napok és hónapok. Jöhet még kudarc, nehezen elfogadható vereség, ki tudja. Egy valami nem jöhet: az önfeladás, a behódolás.

Azért is jutottunk el idáig, mert nagyon együttlevő csapatot csináltunk. Társak lettünk. Nincsenek főnökök, de vannak vezetők, társak. Nincs személyes hatalom, de persze van munkával, eredménnyel megszolgált tekintély. Normalitás van. Lopás nincs. Árulás nincs. Vigyázunk egymásra.

Nem értékeljük túl a sikert. Nem lettünk általa jobbak, mások. Csak vagyunk. Dolgozunk. Köszönjük, hogy vagytok nekünk.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: