ÁSZ - Fotó: napi.hu
A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  • 226
Az ÁSZ tavaly és idén februárban elemzésben összegezte a p á r t o k és pártalapítványok ellenőrzési tapasztalatait, és mostanra olyan kérdéssort (öntesztet) állított össze, amelynek kitöltésével a pártok és alapítványaik képet kaphatnak működésük szabályozottságáról, gazdálkodásuk szabályszerűségéről, és ennek alapján saját hatáskörben is kijavíthatják az esetleges hibákat, pótolhatják a hiányosságokat.


Pártoknak és pártalapítványoknak szervez képzést az Állami Számvevőszék (ÁSZ) – tudatta Holman Magdolna, a szervezet főtitkára hétfőn az MTI-vel. Az ÁSZ közleményében azt írta: önteszttel és konzultációs lehetőséggel segítik a költségvetési támogatásban részesülő pártok és alapítványaik jövőbeli gazdálkodásának törvényességét.

Az ÁSZ főtitkára a napokban kilenc, költségvetési támogatásban részesülő pártnak és alapítványaiknak küld tesztet, valamint a gazdálkodásért felelős vezetőknek felajánlja a konzultáció lehetőségét “a gazdálkodási gyakorlat erősítése érdekében”.


Kövess minket facebookon is


Az érintett pártok és alapítványaik között van a DK, a Fidesz, a Jobbik, a KDNP, az LMP, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd.

Az ÁSZ tavaly és idén februárban elemzésben összegezte a pártok és pártalapítványok ellenőrzési tapasztalatait, és mostanra olyan kérdéssort (öntesztet) állított össze, amelynek kitöltésével a pártok és alapítványaik képet kaphatnak működésük szabályozottságáról, gazdálkodásuk szabályszerűségéről, és ennek alapján saját hatáskörben is kijavíthatják az esetleges hibákat, pótolhatják a hiányosságokat.

A közleményben emlékeztettek arra is, hogy Domokos László ÁSZ-elnök tavaly júniusban szakmai egyeztetésen fogadta Varju Lászlót, az Országgyűlés költségvetési bizottságának elnökét; a DK országgyűlési képviselője akkor felvetette, hogy az ÁSZ – hasonlóan az önkormányzatokhoz, köztulajdonú vállalatokhoz, költségvetési intézményekhez – a költségvetési támogatásban részesülő pártoknak és alapítványaiknak is szervezhetne képzést.

Az ÁSZ főtitkára szerint alapvető jogállami érdek, hogy a nagymértékben közpénzekből gazdálkodó pártok szabályszerűen, elszámoltathatóan és átláthatóan gazdálkodjanak az adófizetőktől és a támogatóiktól kapott pénzekkel. Az ÁSZ a vonatkozó és hatályos törvényi előírások alapján, a jogállam védelméért végzi a nagymértékben közpénzekből gazdálkodó pártok ellenőrzését – áll a közleményben.

Az ÁSZ főtitkára arra is felhívta a figyelmet, hogy a pártoknak május 31-ig kellett nyilvánosságra hozniuk a tavalyi gazdálkodásukról szóló pénzügyi kimutatásukat, ez további aktualitást ad az ÁSZ támogató kezdeményezésének.


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.


Közölték: az ÁSZ öntesztje, valamint a személyes konzultáció és képzés a pártok és alapítványaik jövőbeli gazdálkodásához nyújt támogatást, a már lezárt gazdálkodási évekre vonatkozó ellenőrzéseiket a törvényi előírásoknak megfelelően, valamint a minden pártra egységesen érvényes módszertan szerint el fogja végezni.


A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  • 226
  • 226
    Shares

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here