Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ez a te felelősséged is! – Ugyan már! -válaszolta a budapesti püspök.

Az eredetileg 40 perces videóból a 444 készített 5 perces hangfelvételt. Ezen az áldozatok, az iskola igazgatónője és a molesztálással vádolt pap beazonosítására alkalmas neveket és helységneveket kisípoltuk.

A 444.hu-n jelent meg az a hangfelvétel, melyet egy volt áldozat készített, aki 13 évig küzdött, mire végül a Vatikán eltiltotta a papot, aki kamaszként évekig molesztálta.

Snell György volt az a plébános, akit A. apaként szeretett, és akihez az elsők között fordult. A hangfelvétel közvetlen előzménye, hogy A. olyan levelet kapott május 20-án az ügyét első körben, 2003-ban kivizsgáló Udvardy György püspöktől, akkoriban Erdő Péter helynökétől, amelyben kétségbe vonta az állításait, viszont elismerte, hogy a találkozójukról nem készült jegyzőkönyv.

 

2003 és 2016 között a fiatalember több körben próbálta elérni, hogy az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye vagy Erdő Péter bíboros vagy a Szentszék nagykövete érdemben kivizsgálja az ügyét. 13 évnek kellett eltelnie, mire az érintett papot eltiltották minden egyházi tevékenységtől, de ez is csak azután derült ki, miután az Index megkereste a főegyházmegyét. – írja a portál.

Ezek után kereste fel Snell Györgyöt, aki annak idején Udvardyhoz küldte. A. a beszélgetés egy pontján, amely a hangfelvételnek nagyjából a felénél hallható, felfedi a püspöknek, hogy a beszélgetést rögzíti. – számol be a 444.hu

Amely során többek között azt kéri számon, hogy nem álltak mellé, amikor 16 évesen jelentette a zaklatást, hogy nem tettek feljelentést és nem törekedtek igazán az ügy felderítésére. Ugyanis A-nak meggyőződése, hogy ha ezeket megteszik, akkor az őt megkereső későbbi áldozatok is megmenekülnek. Rájuk utal a hangfelvételen, amikor arról beszél, hogy együtt mennek el Snell miséjére.

 

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: