Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Úgy tünik a választási vègeredmèny alapvetően roppantotta meg a NER eddig szilárdnak hitt gerincèt.

A Fidesz bár hatalmas belpolitikai győzelmet könyvelhetett el magának, kiderült, az európai politikai szintèren Orbán ès politikája hatalmasat bukott.

Ez pedig soha nem látott belpolitikai visszavonulásra kèsztette a hatalmat. Nem elèg hogy kènytelenek voltak kihátrálni a sokak szerint csak ‘fideszes különbíróságok’ elkèpzelèsèből, de nagyon úgy tünik, mostantól nem maradhat következmènyek nèlkül mindaz, amit eddig bátran megtehettek.

233 ezer forint pénzbírságra és 5000 forint eljárási illeték kifizetésére kötelezte a jogerős döntésében a Kúria T. Mészáros András érdi polgármestert, aki az EP-választási kampányban városvezetői minőségében buzdított először választókat, hogy szavazatukat a Fidesz-KDNP listájára adják – írja a 24.hu.

A politikus elsőbbségivel feladott, Érd fejléces logóját viselő papírra írt levélben fordult az először választókhoz. Szerinte olyan képviselőket kell választani, akik valóban a magyar emberek érdekeit fogják képviselni az Európai Parlamentben, és nem a brüsszeli bürokrácia érdekeinek a kijárói lesznek Magyarországon, csakhogy először a Nemzeti Választási Bizottság, most pedig a Kúria mondta ki, hogy jogsértést követett el.

A Kúria helybenhagyta az NVB döntését helybenhagyva állapította meg, hogy  T. Mészáros András megsértette a választási eljárási törvényben foglalt alapelveket, mert azt a látszatot keltette, hogy a helyi önkormányzat nevében eljárva buzdít a Fidesz-KDNP támogatására.

Egyelőre nem világos hogy T. Mészáros András kitől szerezte meg a hozzávetőlegesen 2700 először választó személy adatait, az viszont kiderült, hogy korábbi állításával szemben nem saját zsebből fizette ki a levélküldés csaknem félmilliós költségét, ezt ugyanis a Fidesz állta.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: