Legszívesebben elhallgatnák: kínos kérdéseket tett fel Korózs Lajos a hajó-balesettel kapcsolatban


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  • 897

A szocialista Korózs Lajos igen kínos kérdéseket tett fel a parlamentben a minap történt szerencsétlen hajó-balesettel kapcsolatban.

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

2019. május 29-én az esti órákban hajószerencsétlenség történt a Dunán. Két hajó összeütközött és az egyik elsüllyedt, amely következtében többen életüket vesztették, többen pedig eltűntek.Mindenek előtt szeretném kifejezni együttérzésemet a hajó utasai és családtagjaik felé. Szeretném megköszönni minden mentésben résztvevő a katasztrófavédelem, a mentők, a honvédség, a rendőrség, a vízimentők, a búvárok, civilek önfeláldozó munkáját.

Fontos, hogy a hajószerencsétlenség részleteit felfedjük, tisztázzuk, hogy soha többé ne fordulhasson elő ilyen katasztrófa.

Fentiekre tekintettel kérdezem Miniszterelnök Urat:

Mennyi idő telt el a baleset és a riasztás között, illetve a riasztás és a helyszínre érkezés között?

Mikor érkeztek meg az első mentőalakulatok a helyszínre?
Hány fős mentőalakulat érkezett a helyszínre?

Milyen felszereléssel, hány csónakkal érkeztek meg a mentőalakulatok?


Mikor vettetek be először a mentéshez búvárokat?

Miért nem használtak légi járműveket, például helikoptert a mentéshez?

Túri Péter, a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. korábbi ügyvezető igazgatója azt nyilatkozta, hogy: „sokan, régóta beszélünk arról, hogy operettszervezetek igazi bajban lósz@rt se érnek majd… hát tessék… se egy kutató-mentő, se egy rendőrségi keresőreflektoros, infrás helikopter, se egy katasztrófavédelem is, vagy katonai búvár… A vízimentők új hajója (…) előbb indult, mint némely állami szervezet reagált”.

Ön igaznak tartja-e ezen állításokat?


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  • 897
  • 897
    Shares

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük