Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A szocialista Korózs Lajos igen kínos kérdéseket tett fel a parlamentben a minap történt szerencsétlen hajó-balesettel kapcsolatban.

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

2019. május 29-én az esti órákban hajószerencsétlenség történt a Dunán. Két hajó összeütközött és az egyik elsüllyedt, amely következtében többen életüket vesztették, többen pedig eltűntek.

Mindenek előtt szeretném kifejezni együttérzésemet a hajó utasai és családtagjaik felé. Szeretném megköszönni minden mentésben résztvevő a katasztrófavédelem, a mentők, a honvédség, a rendőrség, a vízimentők, a búvárok, civilek önfeláldozó munkáját.

Fontos, hogy a hajószerencsétlenség részleteit felfedjük, tisztázzuk, hogy soha többé ne fordulhasson elő ilyen katasztrófa.

Fentiekre tekintettel kérdezem Miniszterelnök Urat:

Mennyi idő telt el a baleset és a riasztás között, illetve a riasztás és a helyszínre érkezés között?

Mikor érkeztek meg az első mentőalakulatok a helyszínre?

Hány fős mentőalakulat érkezett a helyszínre?

Milyen felszereléssel, hány csónakkal érkeztek meg a mentőalakulatok?

Mikor vettetek be először a mentéshez búvárokat?

Miért nem használtak légi járműveket, például helikoptert a mentéshez?

Túri Péter, a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. korábbi ügyvezető igazgatója azt nyilatkozta, hogy: „sokan, régóta beszélünk arról, hogy operettszervezetek igazi bajban lósz@rt se érnek majd… hát tessék… se egy kutató-mentő, se egy rendőrségi keresőreflektoros, infrás helikopter, se egy katasztrófavédelem is, vagy katonai búvár… A vízimentők új hajója (…) előbb indult, mint némely állami szervezet reagált”.

Ön igaznak tartja-e ezen állításokat?


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: