Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szeretem a magyar közéletben ezeket a véletleneket.

Valahogy a hatósági szervek és a bíróságok ítélete pont a választások után érkezett meg egy az ellenzéknek úgy gondolom igen fontos ügyben. Pont akkor, amikor már lefutottak a voksolások. Emlékeztetőül a Szocialista Párt EP képviselőjét épp ezzel az üggyel próbálták elhitelteleníteni a választási kampányban.

Újabb pert nyert Ujhelyi István szocialista EP-képviselő az őt korábban korrupcióval meggyanúsító kormánypárti médiumokkal szemben. A mai napon a Lokál internetes oldalát kötelezte első fokon helyreigazításra a bíróság, miután – többek között Nacsa Lőrinc kormánypárti politikus kijelentéseire hivatkozva – a lap hamis tényállításokat közölt a politikus szegedi házával, illetve annak állítólagos felújításával kapcsolatban.

A perben a mai napon meghallgatták azt a Baranyi Sándort is, aki a Szeviép korábbi vezetőjeként többek között a Délmagyar című lapnak adott interjúban vádolta meg Ujhelyit. A bíróság mai döntése értelmében Baranyi tanúvallomása elégtelen volt ahhoz, hogy kijelentéseit igazolni is tudja.

Nem ez az első alkalom, hogy a kormánypárti média szereplői kénytelenek helyreigazítani hazug állításaikat. Korábban a Figyelő című hetilap már közölte, hogy valótlanságokat híresztelt Ujhelyi Istvánról, az EchoTV pedig egyelőre azzal kíván kibújni a hasonló jogi eljárás alól, hogy április elseje óta az EchoTV Zrt. nem folytat médiaszolgáltatást.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: