Budapest, 2016. október 28. Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió stúdiójában, ahol interjút ad a 180 perc címû mûsorban 2016. október 28-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ha az volt valóban a vasárnapi EP választás tétje, hogy Orbán vagy Európa jelezzük Európa győzött.

Nincs az a sikerpropagandára költött forintmilliárd, ami el tudná leplezni azt, hogy Orbánt legyőzték Brüsszelben. Igen nyíltan látszanak a folyamatok, melyeket ugyan nem sokan mernek kimondani, de máshogyan magyarázni nem lehet.

Hiába tudott egy mandátummal többet elhozni Orbán, a valóságban kisebbségbe került. Ugyanis eddig az EP legnagyobb frakciójába ülhetett a Fidesz, most pedig minden jel szerint távozniuk kell a Néppártból. Több vezető európai politikus, köztük Manfred Weber az EPP csúcsjelöltje is nyíltan kijelentette, Orbánnak nincs maradása.

Ez pedig azt jelenti, hogy a Fidesz az európai színtéren leszerepelt, sőt mit több, eljelentéktelenedett. Brüsszel vezetőinek ugyanis elege lett Orbán ámokfutásából.

De hozott valami újat is ez a fordulat

Orbánék máris fülüket-farkukat behúzva visszatáncoltak az eddigi legfontosabb, ismét a demokráciát csorbító álláspontjukból. A tegnapi kormányinfón bejelentették: határozatlan ideig felfüggesztik a közigazgatási bíróságok felállítását.

Ez a bíróság lett volna hivatott elfedni a közbeszerzések körüli visszásságokat, ugyanis ezután az ellenzék és a sajtó ehhez  a különbírósághoz kellett volna forduljon, hogy kiperelhesse a hatalmi szervekből a közérdekű adatokat. Az ugye mondanom sem kell melyik párt híveivel lett volna feltöltve ez az új testület.

Most azonban már érzik, nem olyan irányba mennek a dolgok, hogy ezt megtehetnék. Az első pofon elcsattant, az első visszatáncolás is megvolt. Orbánék most már beláthatják, csúnya világ jön ezután.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: