Varju László - Fotó: Népszava
A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  
A már most is 80 milliárdból működő közpropagandamédia jövőre újabb 12 milliárdból gyárthat hazugságokat…

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság 2018-as beszámolóját vitatta meg az országgyűlés költségvetési bizottsága. A DK-s Varju László bizottsági elnök az ülés végén tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a számok alapján nem lehet következtetni a tartalomra, holott azzal van a legnagyobb baj.

Végre találkozhattam az MTVA vezetőjével, ami a korábbi, többszöri – mondjuk udvariasan – kezdeményezésemre nem sikerült mondta Varju. Nem tesznek ugyanis eleget annak a kötelezettségüknek, hogy beengedjék az ellenzéki képviselőket, akiknek törvényes joguk van ellenőrizni a közmédia működését.
A most benyújtott költségvetési tervezetből látható, hogy 97 milliárd forintot költöttek el. Sőt, az igazgató szerint ezt a pénzt kifejezetten a műsoridő növelésére fordították. Lefordítom: a hazugságok terjesztésének növelésére használták az adófizetők pénzét.


Kövess minket facebookon is


Ebben minden szervezetnek megvan a felelőssége: a Médiatanácsnak, a végrehajtó szervezeteknek, és mindenekelőtt természetesen az MTVA-nak. Ezt elfogadhatatlannak tartjuk, s ezt szavazatunkkal ki is fejeztük, de a kormánypárti többség elfogadta – mondta Varju László, hozzátéve: a médiahatóság szerint további lépéseket tesznek az 5G mobilhálózat magyarországi bevezetésére, hamarosan kiírják a pályázatot. – Remélem, tisztességes áron juthat majd el a lakossághoz ez a korszerű kommunikációs lehetőség.

A bizottság elnöke tájékoztatott, hogy az ülésen az ellenzéki képviselők megpróbálták napirendre venni a letelepedési kötvények ügyét: kik kapták meg, hányan kapták meg, és milyen befektetések jöttek létre ennek következtében. A kormánypárti többség ezt sem támogatta.

De egy évben egyszer a pénzügyminiszternek kötelező megjelenni a bizottság előtt, s bár eddig egyszer sem fogadta el meghívásunkat, egyszer kénytelen lesz ennek eleget tenni. Ez a jövő héten lesz, amikor Varga Mihálynak be kell számolnia a bizottság előtt, és válaszolnia kell a kérdéseinkre.

A sajtótájékoztatón Bősz Anett, a bizottság szintén ellenzéki tagja szerint minden közmédium a kormány szája íze szerint működik, ráadásul a melegek “gyógyíthatóságáról” szóló, orvosilag egyértelműen cáfolt, teljesen szakmaiatlan műsorral emberek százezreit sértették meg, olyan látszatot keltve, mintha ez lehetséges eljárás volna. A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság pedig a bejelentés után sem intézkedett. A médiához kapcsolódó egyetlen intézmény sem látja el a feladatát, gondoljunk csak a rabszolgatörvény körüli események botrányos elhallgatására és elferdítésére.

Forrás: dkp.hu


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.


 

 A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here