Varju László - Fotó: Népszava
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A már most is 80 milliárdból működő közpropagandamédia jövőre újabb 12 milliárdból gyárthat hazugságokat…

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság 2018-as beszámolóját vitatta meg az országgyűlés költségvetési bizottsága. A DK-s Varju László bizottsági elnök az ülés végén tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a számok alapján nem lehet következtetni a tartalomra, holott azzal van a legnagyobb baj.

Végre találkozhattam az MTVA vezetőjével, ami a korábbi, többszöri – mondjuk udvariasan – kezdeményezésemre nem sikerült mondta Varju. Nem tesznek ugyanis eleget annak a kötelezettségüknek, hogy beengedjék az ellenzéki képviselőket, akiknek törvényes joguk van ellenőrizni a közmédia működését.
A most benyújtott költségvetési tervezetből látható, hogy 97 milliárd forintot költöttek el. Sőt, az igazgató szerint ezt a pénzt kifejezetten a műsoridő növelésére fordították. Lefordítom: a hazugságok terjesztésének növelésére használták az adófizetők pénzét.

Ebben minden szervezetnek megvan a felelőssége: a Médiatanácsnak, a végrehajtó szervezeteknek, és mindenekelőtt természetesen az MTVA-nak. Ezt elfogadhatatlannak tartjuk, s ezt szavazatunkkal ki is fejeztük, de a kormánypárti többség elfogadta – mondta Varju László, hozzátéve: a médiahatóság szerint további lépéseket tesznek az 5G mobilhálózat magyarországi bevezetésére, hamarosan kiírják a pályázatot. – Remélem, tisztességes áron juthat majd el a lakossághoz ez a korszerű kommunikációs lehetőség.

A bizottság elnöke tájékoztatott, hogy az ülésen az ellenzéki képviselők megpróbálták napirendre venni a letelepedési kötvények ügyét: kik kapták meg, hányan kapták meg, és milyen befektetések jöttek létre ennek következtében. A kormánypárti többség ezt sem támogatta.

De egy évben egyszer a pénzügyminiszternek kötelező megjelenni a bizottság előtt, s bár eddig egyszer sem fogadta el meghívásunkat, egyszer kénytelen lesz ennek eleget tenni. Ez a jövő héten lesz, amikor Varga Mihálynak be kell számolnia a bizottság előtt, és válaszolnia kell a kérdéseinkre.

A sajtótájékoztatón Bősz Anett, a bizottság szintén ellenzéki tagja szerint minden közmédium a kormány szája íze szerint működik, ráadásul a melegek “gyógyíthatóságáról” szóló, orvosilag egyértelműen cáfolt, teljesen szakmaiatlan műsorral emberek százezreit sértették meg, olyan látszatot keltve, mintha ez lehetséges eljárás volna. A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság pedig a bejelentés után sem intézkedett. A médiához kapcsolódó egyetlen intézmény sem látja el a feladatát, gondoljunk csak a rabszolgatörvény körüli események botrányos elhallgatására és elferdítésére.

Forrás: dkp.hu

 

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: