Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Momentum fennállásának legnagyobb politikai hibájának elkövetésére készül. A könnyen jött siker könnyen a párt vesztét okozhatja.

Gyurcsány Ferenc tegnap igen nagy politikai korrektségről tett tanúbizonyságot, amikor kijelentette: nem annak van itt az ideje, hogy szétverjék azt a megállapodást, amit eddig összetettek az önkormányzati választásokra a pártok. Az EP választások legnagyobb győztese azt mondta: tartja magát az eddig megkötött megállapodásokhoz.

A Momentum ezzel szemben igen hamar kimutatta a foga fehérjét. Sajtóhírek szerint ugyanis a vasárnap esti szerénykedés után elég határozottan ébredt a Momentum hétfő reggel: az egyik meghatározó, de neve elhallgatását kérő politikusuk a hvg.hu-nak azt mondta, szeretnénk érdemi és arányos képviseletet a polgármester-jelölteknél és a képviselői helyekben is.

A korábbi, még április elején bejelentett megállapodással a Momentumnak 5 kerület jutott, vagyis ennyi kerületben ők nevezhették volna meg az ellenzéki összefogás polgármester-jelöltjét.

Vasárnap este már mondogatták elnökségi tagok, hogy így visszagondolva hiba volt a budapesti megállapodás, ennek ellenére nem akarják felrúgni, de nyitottak az újratárgyalásra. Ehhez képest hétfőn már arról beszéltek, arányos képviseletet akarnak.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: